Crossfit

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MikeWeidenbaum pisze:. Są czasami stosowane, ale jedynie poza głównym sezonem treningowym.
Oczywista oczywistość, że poza GŁÓWNYM sezonem startowym. Ja również w okresie startowym siłownię mam w tygodniu jedynie raz, ale w pozostałym okresie przygotowawczym 3-4 razy w tygodniu. Muszą to być różne kombinacje ćwiczeń siłowych z różnym obciążeniem i z różną ilością serii, powtórzeń i odpoczynku pomiędzy seriami.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
rosomak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:
MikeWeidenbaum pisze:. Są czasami stosowane, ale jedynie poza głównym sezonem treningowym.
Oczywista oczywistość, że poza GŁÓWNYM sezonem startowym.
Żadna oczywista oczywistość. Podałeś dziesięcioboistów jako przykład do czego prowadzi crossfit. Innymi słowy na bazie sukcesu Eatona budowałeś prestiż crossfitu.

W takim jednym wywiadzie Alberto Salazar daje wskazówki (podaję za podsumowaniem z letsrun):
1. Do weights. High weights. Progressing to higher weights.
2. Do core work.
3. Stretch.
4. Do drills. Including sprint drills. These things build athleticism.
[...]
Jak ktoś się uprze to też powie, że Alberto opowiada się za crossfitem :oczko:
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ