Oczywista oczywistość, że poza GŁÓWNYM sezonem startowym. Ja również w okresie startowym siłownię mam w tygodniu jedynie raz, ale w pozostałym okresie przygotowawczym 3-4 razy w tygodniu. Muszą to być różne kombinacje ćwiczeń siłowych z różnym obciążeniem i z różną ilością serii, powtórzeń i odpoczynku pomiędzy seriami.MikeWeidenbaum pisze:. Są czasami stosowane, ale jedynie poza głównym sezonem treningowym.
Crossfit
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Żadna oczywista oczywistość. Podałeś dziesięcioboistów jako przykład do czego prowadzi crossfit. Innymi słowy na bazie sukcesu Eatona budowałeś prestiż crossfitu.apaczo pisze:Oczywista oczywistość, że poza GŁÓWNYM sezonem startowym.MikeWeidenbaum pisze:. Są czasami stosowane, ale jedynie poza głównym sezonem treningowym.
W takim jednym wywiadzie Alberto Salazar daje wskazówki (podaję za podsumowaniem z letsrun):
1. Do weights. High weights. Progressing to higher weights.
2. Do core work.
3. Stretch.
4. Do drills. Including sprint drills. These things build athleticism.
[...]
Jak ktoś się uprze to też powie, że Alberto opowiada się za crossfitem

Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora