Stagnacja formy :/ Co robić??

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Plague
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega

Nieprzeczytany post

Same piszczele jako kości, to już kolega wyżej napisał to tak zwane shin splints (to cholerstwo sam miałem, miesiąc przerwy od biegania, jak wróciłem, to dalej bolało jak biegałem po asfalcie). W najgorszym wypadku nie mogłem z tym 2km przebiec, bo czułem jakby mi się nogi łamały :zero: Przerzuć się na coś nie obciążającego, jeśli chcesz zachować formę (basen, rower, rolki..).
Nie biegaj na twardym i jeśli nie masz porządnych butów to musisz w takie zainwestować i nie mówię tu o 500zł, tylko te 150-200 już coś kupisz, byle z dobrą amortyzacją. Mi to przeszło jak kupiłem mizuno waverider ileś tam i dodałem trochę hasania po lesie.
PKO
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Może to jakiś atak zmęczenia w związku z naszą cudowną wiosną? Ja wczoraj biegałem przy pięknej pogodzie, lekki wiaterek, podłoże idealne, a męczyłem się jakbym pole orał.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
ewelina_g
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie spodziewałam się tylu odpowiedzi :) Jest mi bardzo miło :)
Na początek wypróbuję ww. ćwiczenia. I może trochę bardziej lajtowe treningi. Z chodników przy obecnej pogodzie niestety nie mogę zrezygnować. W niedzielę na mojej pięknej trasię wśród drzew utknęłam po kolana w błocie...
Mam nadzieję, że przejdzie. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła zrezygnować z biegania. Chociaż za czasów szkolnych nienawidziłam biegów i nawet 100 m to był dla mnie nie lada wyczyn, nie mówiąc już o 3 kółkach wokół boiska :hej: Załatwiałam sobie nawet zwolnienie lekarskie z biegania :D
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ