Waga
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
- Życiówka w maratonie: brak
Świetne wyniki. Myślałem ,że takie są raczej "zarezerwowane" dla biegaczy o wadze sporo poniżej 70kg. Ja mam 10:18 na 3000m jednak przy 10km ta prędkość mocno spada i tłumaczyłem to sobie wagą. Jednak trzeba się zabrać do roboty bo po twoim przykładzie widać ,że można. Mógłbyś napisać jak wygląda twój trening ?
5km-16:48
10km - 35:46
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Waga to nie wszystko. Najlepiej jak jest optymalna.
Ja biegam stosunkowo mało kilometrów , raczej skupiam sie na mocnych akcentach i dobrej regeneracji.
Tygodniowo robię około 45km. Biegam we wtorek-mocny akcent, czwartek- mocny akcent, sobota-dość mocny akcent, niedziela wybieganie 12-14km (zimą do 20km)
Ja biegam stosunkowo mało kilometrów , raczej skupiam sie na mocnych akcentach i dobrej regeneracji.
Tygodniowo robię około 45km. Biegam we wtorek-mocny akcent, czwartek- mocny akcent, sobota-dość mocny akcent, niedziela wybieganie 12-14km (zimą do 20km)
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
16:20 na 5km i tylko 35:30 na 10km... to na pewno winna jest wagaapaczo pisze: Gdyby to było takie proste....
waga to nie wszystko
Teraz biegam 5k w około 16:20 ; 10km 35:34 ale jeszcze do poprawki

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
A im dłużej tym gorzej 

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mówisz to z własnego doświadczenia?Plague pisze:A im dłużej tym gorzej

Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Spokojna głowa..Rolli pisze:16:20 na 5km i tylko 35:30 na 10km... to na pewno winna jest wagaapaczo pisze: Gdyby to było takie proste....
waga to nie wszystko
Teraz biegam 5k w około 16:20 ; 10km 35:34 ale jeszcze do poprawki
Wynik na 5km jest świeży, a sam wyścig był ładnie obsadzony, więc było kogo gonić, natomiast 10km jest do poprawy i to już niebawem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P
185cm
67kg
93rocznik
tyle że ja jestem z tych co mają chudą kość a tkanka mięśniowa tak nawet, ale kulturystą jakimś nie jestem. Pozwala mi to osiągać ładne wyniki na 1000m. Biegam tak więcej od roku. Gram w siatkę od 6lat. : ) 10km=44minuty 1km=2:52 (o ile się nie mylę)
67kg
93rocznik
tyle że ja jestem z tych co mają chudą kość a tkanka mięśniowa tak nawet, ale kulturystą jakimś nie jestem. Pozwala mi to osiągać ładne wyniki na 1000m. Biegam tak więcej od roku. Gram w siatkę od 6lat. : ) 10km=44minuty 1km=2:52 (o ile się nie mylę)
( :
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kto ci powiedział ,że 2:52 na 1000m to "ładny wynik"?miniozam pisze:185cm
67kg
93rocznik
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Gadałem z kolegą (wtedy miał 17 lat) to mówił, że po tygodniu choroby na pierwszym treningu pobiegł 2'50"
Mnie to troszkę zdziwiło, no ale ja pod średnie nigdy nie biegałem
Tak apaczo po części z doświadczenia
Ale raczej odwrotnego. W sensie ja im dalej biegnę tym mniej zwalniam hehe. Myślę, że 10k jeszcze szału nie ma, ale maraton i półmaraton jednak jest łatwiejszy jak się jest lżejszym. W końcu troszkę kalorii się tam spala, a dostarczać w czasie biegu nie jest tak łatwo.
Ty masz jeszcze tą zaletę, że z tego co wiem to jesteś mocny mięśniowo, więc tej wagi nie można brać tak dosłownie
Jest dużo ludzi co poniżej 33' biegają 10k i sami mówią, że oddechowo mogli by więcej, ale nogi siadają. Jednak ponad pół godziny mocnego tempa daje po d#@$ 

Tak apaczo po części z doświadczenia

Ty masz jeszcze tą zaletę, że z tego co wiem to jesteś mocny mięśniowo, więc tej wagi nie można brać tak dosłownie

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie chciałem ciebie zdenerwować, tylko, po 2:50 to biegają 15-sto latkowie na zawodach wojew. i dlatego taka moja wypowiedz.miniozam pisze:A nie jest to ładny wynik? 2:11 mam biegać? Dla niektórych złamanie na 1km 3 minut to jest sporo osiągnięcie. : )
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie, nie czuję się urażony ani zdenerwowany.
Chodzi o to że niektórzy np. piłkarze są mocni w biegach na 400m, 1km, 1.5km z wiadomej przyczyny. Ja gram w siatkę i jestem może (bo nie wiem) dynamiczny, biegam dla siebie bo TAK! (to nie jest temat, dlaczego biegam itp...) Gdybym ćwiczył pod dystans 1km to jestem pewien że biegałbym jeszcze szybciej, ale staram się poprawić swoją wydolność i siłę. Dlatego też mój trening wygląda inaczej, np. niż sprintera lub ultrasa. : )
Chodzi o to że niektórzy np. piłkarze są mocni w biegach na 400m, 1km, 1.5km z wiadomej przyczyny. Ja gram w siatkę i jestem może (bo nie wiem) dynamiczny, biegam dla siebie bo TAK! (to nie jest temat, dlaczego biegam itp...) Gdybym ćwiczył pod dystans 1km to jestem pewien że biegałbym jeszcze szybciej, ale staram się poprawić swoją wydolność i siłę. Dlatego też mój trening wygląda inaczej, np. niż sprintera lub ultrasa. : )
( :
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Żeby komentować czyiś wyniki trzeba wziąć pod uwagę jak ta osoba traktuje bieganie. Czy jest to sposób na odchudzanie,rekreacja,dodatek do innych sportów,rozrywka, bieganie na poważnie itp. Jakby ktoś nigdy w życiu nie biegał i wykręcił np. 38min na 10km to jest kozakiem. Jakby ktoś trenował na poważnie pod ten dystans 8 lat i miał taki wynik to cieniutko
5km-16:48
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Racja! Oddaje honor!miniozam pisze:Nie, nie czuję się urażony ani zdenerwowany.
powiem szczerze, że nie znam siatkarza (a wielu ich znam) z tak dobrym wynikiem jak ty.
-
- Zaprawiony W Bojach
Plażowicza (a zarazem II liga halowa) spotkałem raz na zawodach :D 15km śmigał i to dosyć żwawo ;p
O ile się nie mylę to chyba Michał Kubiak maraton w Warszawie przebiegł kiedyś (ale mogę się mylić) : )
O ile się nie mylę to chyba Michał Kubiak maraton w Warszawie przebiegł kiedyś (ale mogę się mylić) : )
( :