Czy jest szansa na maraton???

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Fenix - sorry ale po co takie rady dla kogoś kto chce po raz pierwszy przebiec maraton? Może od razu poradź przebiegnięcie maratonu co niedzielę?

gdybym chciał poradizć bieganie maratonu co tydzień to bym poradził
a poradziłem to co chciałem i uważam za rozsądne

ja uważam, że przebiegnięcie dla kogoś takiego jak on jednej lub max 2 35 przed maratonem da mu stabilizację psychiczną i pozna co znaczy naprawdę długi dystatans

z praktyki wiem, że to działa lub co najmniej jest pomocne
TATA MIKOŁAJA i OLI

Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest

http://www.TTSzczecin.pl
PKO
FenixTT Szczecin
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lorak75 pisze:
FenixTT Szczecin pisze: lepiej zaliczyć 35 km niż lecieć 10km

Nie można robić takich dystansów na treningu

a ty kolego skąd sie wziąłeś ??????
TATA MIKOŁAJA i OLI

Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest

http://www.TTSzczecin.pl
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Kolejna sprawa to należy również spojrzeć na całotygodniowy plan treningowy, bo jeśli jakbym miał pobiec w tyg 4 treningi, z czego jeden to drugi zakres,jeden jakaś siła biegowa i ten trzeci jakościowy trening:wycieczka biegowa 30-35 km to byłaby łatwizna. Jeśli ktoś robi 6 treningów w tyg z czego 4 jakościowe to już zaczyna być problemem bieganie owych 30-35 km w jednej sesji. Należy również spojrzeć przez pryzmat treningów tygodniowych, czy nawet miesięcznych. Każdy trening nakłada się na siebie i o to w tym wszystkim chodzi. Zrobienie jednego dnia treningu bliskiego eksplatacji organizmu napewno jest gorsze aniżeli zrobienie dwóch po sobie lżejszych treningów jakościowych a efekt napewno jest lepszy w tym drugim przypadku. Wszystko zależy jaki kto ma organizm, co komu pasuje.
R.S.
PAC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aż się dziwię, że tyle biegasz i na tak wysokim tętnie (75 %). Mnie chyba by to nieźle umordowało. Ja biegam pod 10 km i też robię długie wybiegania ale tylko 90 min (ok 20 km) i biegnę na średnim tętnie ok 68-70 %
Nie sądzę, żebym był w stanie umordować Ciebie swoim biegiem. Jakbym pobiegł 4:30/km to miałbym pewnie tętno 90% HrMax i po 10km bym umarł :hej:
W każdym razie kończę temat: robię plan i startuję w Poznaniu.
Dzięki za podpowiedź, Adam-Tobie również.
Pozdr
PAC
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ