Trening siłowy
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Eee nie przesadzajmy. To jest sporo jak na mnie (na razie) ale myślę, że dla poważnie trenującego sportowca to nie wiele.
Spójrz chośby na liczby powtórzeń Sebsatiana Coe którego "podróżny" trening siłowy opisałem wyżej.
Spójrz chośby na liczby powtórzeń Sebsatiana Coe którego "podróżny" trening siłowy opisałem wyżej.
- Avar
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja nie lubie biegaać maratonów bo dla mnie to zbyt mało dynamiczne (bez obrazy:D) i czuje się przy was jak spinter (na zawodach staruje 400-800m zależy ile pkt potrzebuje drużyna:P). Na moich dystansach nie wyobrażam sobie biegania bez porządnych ćwiczeń siłowych. I to nie robionych na odczep się tylko na porządnie. Tak też robimy na obozach z trenerem. I nawet jak chodzę na uczelnię staram się rano albo wieczorem pomęczyć z tym całym żelastwem trochę.
PS. A co sądzicie o rowerku stacjonarnym? Duzo jest tego w siłowniach;]
PS. A co sądzicie o rowerku stacjonarnym? Duzo jest tego w siłowniach;]
-
- Rozgrzewający Się
Witam, jestem świeżakiem jeśli chodzi o trening siłowy. Do tej pory tylko fitness. Właśnie z tego powodu bardzo dużo ostatnio schudłam, więcej nawet niż bym chciała. Zależy mi na tym, aby przybrać na masie i aby rozbudować pośladki oraz górę - ręce, barki, plecy. Dieta dietą, ale bardziej chciałam dopytać o treningi. Ćwiczę 4 razy w tygodniu mniej więcej po godzinie. Przy czym dwa treningi to góra, a dwa bardziej pośladki i nogi. Nie będę rozpisywać ćwiczeń, chodzi mi o to czy nie ma tu zbyt dużej dysproporcji? Co sądzicie?
https://www.rzeszow112.pl/biznes-i-fina ... bry-pomysl
No i czy ktoś korzystał może z diety pudełkowej dla sportowców? Czy sprawdziła się?
https://www.rzeszow112.pl/biznes-i-fina ... bry-pomysl
No i czy ktoś korzystał może z diety pudełkowej dla sportowców? Czy sprawdziła się?
Ostatnio zmieniony 02 lis 2023, 10:08 przez rozme, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest to pewnie lepsze pytanie na forum siłowe, a nie biegowe, tam pewnie lepiej się znają
Nie wiem co masz na myśli przez dysproporcję. Trenujesz 2x w tygodniu każdy mięsień (2x góra i 2x dół), więc chyba wszystko jest na swoim miejscu, przynajmniej jeśli te treningi robisz na zmianę.
Nie wiem co masz na myśli przez dysproporcję. Trenujesz 2x w tygodniu każdy mięsień (2x góra i 2x dół), więc chyba wszystko jest na swoim miejscu, przynajmniej jeśli te treningi robisz na zmianę.