Trening siłowy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

FREDZIO!! Jestem pod wrażeniem :) Ale trenujesz!! :szok:
Ibex    
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Eee ;) nie przesadzajmy. To jest sporo jak na mnie (na razie) ale myślę, że dla poważnie trenującego sportowca to nie wiele.
Spójrz chośby na liczby powtórzeń Sebsatiana Coe którego "podróżny" trening siłowy opisałem wyżej.
Awatar użytkownika
lecho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No FREDZIO rywlizacja z MacGor wpływa na ciebie bardzo motywująco.Jeżeli tak dalej będziesz trenował to zosaniesz poważnym sportowcem.
Awatar użytkownika
Avar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja nie lubie biegaać maratonów  bo dla mnie to zbyt mało dynamiczne (bez obrazy:D) i czuje się przy was jak spinter (na zawodach staruje 400-800m zależy ile pkt potrzebuje drużyna:P). Na moich dystansach nie wyobrażam sobie biegania bez porządnych ćwiczeń siłowych. I to nie robionych na odczep się tylko na porządnie. Tak też robimy na obozach z trenerem. I nawet jak chodzę na uczelnię staram się rano albo wieczorem pomęczyć z tym całym żelastwem trochę.

PS. A co sądzicie o rowerku stacjonarnym? Duzo jest tego w siłowniach;]
rozme
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, jestem świeżakiem jeśli chodzi o trening siłowy. Do tej pory tylko fitness. Właśnie z tego powodu bardzo dużo ostatnio schudłam, więcej nawet niż bym chciała. Zależy mi na tym, aby przybrać na masie i aby rozbudować pośladki oraz górę - ręce, barki, plecy. Dieta dietą, ale bardziej chciałam dopytać o treningi. Ćwiczę 4 razy w tygodniu mniej więcej po godzinie. Przy czym dwa treningi to góra, a dwa bardziej pośladki i nogi. Nie będę rozpisywać ćwiczeń, chodzi mi o to czy nie ma tu zbyt dużej dysproporcji? Co sądzicie?
https://www.rzeszow112.pl/biznes-i-fina ... bry-pomysl
No i czy ktoś korzystał może z diety pudełkowej dla sportowców? Czy sprawdziła się?
Ostatnio zmieniony 02 lis 2023, 10:08 przez rozme, łącznie zmieniany 1 raz.
Jajo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jest to pewnie lepsze pytanie na forum siłowe, a nie biegowe, tam pewnie lepiej się znają :)

Nie wiem co masz na myśli przez dysproporcję. Trenujesz 2x w tygodniu każdy mięsień (2x góra i 2x dół), więc chyba wszystko jest na swoim miejscu, przynajmniej jeśli te treningi robisz na zmianę.
ODPOWIEDZ