Czas na regenerację a wiek

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:
lepiej pół godziny dłużej pospać
nie żartuj
Myślę, że w tym temacie-wspomaganie wypowie się Tompoz jako znawca kolarstwa. Tylko nie chodzi mi o koksowanie bo to w kolarstwie to normalna sprawa. Jak wspomagają się kolarze zawodowi. Choć zainteresowany jestem takim specyfikiem jaki brali na ubiegłorocznym TdF w celu zmniejszenia tkanki tłuszczowej. Tompoz co powiesz o lekach antydepresyjnych to też podobno kolarze biorą (Frank vandebroucke chyba, ale on już nie żyje)
Zawodowi kolarze mają poziom tkanki tłuszczowej na bardzo niskim poziomie, ale pamiętaj, że oni także mają profesjonalną opieke medyczną i jak są za chudzi to muszą przytyć.
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:
lepiej pół godziny dłużej pospać
nie żartuj
nie żartuje
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gasper, co robisz z orzechami? Bo ja wypluwam do popielnicy jak moja babcia.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:gasper, co robisz z orzechami? Bo ja wypluwam do popielnicy jak moja babcia.
tłuke kijkiem
smarki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

BCAA jest bardzo dobre na regeneracje, potwierdzam. Jest to zwykłe uzupełnienie aminokwasów, których ciężko szukać w pożywieniu, a które organizm potrzebuje/może potrzebować do regeneracji.

Ja po BCAA, nie tyle czuję się zregenerowany, co mniej "przymulony". Zauważyłem to przede wszystkim gdy w sezonie skończyła mi się ta odżywka. Po tygodniu, nawet koledzy zwracali mi uwagę, że jestem bez życia, szczególnie po treningu. I tak się właśnie czułe i wtedy poczułem różnice.

Dodam też, że nieregularnie odżywiam się i to było przyczyną sięgnięcia po odżywki.

A co najważniejsze, sam nie decydowałem o dobranych dla mnie odżywkach. Wszystko zostało skonsultowane z dietetykiem i trenerami.
Dawid...
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jej wydolnośc tak drastycznie nie spada po 30 czy tam 35 latach ...
Prosze popatrzyc na wymagania sprawnosciowe w MON-ie dla mundurowych :hejhej:
A wymagania są "wyliczane" dla przedziałów wiekowych ...
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Regeneracja wkolarstwie szosowym

1. zaczyna sie od rozkrecenia czyli schłodzenia.

2. kolarze zawodowi co trenuja 4-8 godzin dziennie robiaq bardzo czesto drzxemke popołudniową
3. kolarze są bardzo wycieniowani tylko przez 4-5 tygodni czyli np. tydzieb przed w trkacie i tydzien po Tourze. A poza sezonem wramach regeneracji prtzytywają nawet 5-8 kg. I to jest wązny element regeneracjio po sezonie przytycie.
4. miską porzadnego makaronu na kolacje.

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ