Komentarz do artykułu Podbiegi - naturalna siła biegacza

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam narazie mam problem z szuraniem ale na początek jak raz w tygodniu 3razy pod górke wtruchtam to chyba mnie to nie zabije, tym bardziej ze z każdym dniem moja kondycha jest lepsza. potem bedzie mozna ilosc powtorzen zwiekszyc tak? a górki są wbiegalne jak najbardziej, jak tak dzis bieglam kolo nich to jednak przesadzilam, są duzo nizsze i duzo mniej strome :) może w wekeend po pracy spróbuję

co do skry... tak jak napisalam ... ten weekend pracuje, ale nastepny mam wolny i jeśli nic mi nie wyskoczy (bo taki talent tez posiadam - a bardziej moje dzieci) to 3 września się stawiam na Skrze
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
PKO
Awatar użytkownika
jb212
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:13
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Odświeżając wątek. Mam pytanie. Jak te podbiegi rozmieścić w całościowym planie? Tzn. które w bazie, które później itd.? Ja mam taki plan żeby w Bazie porobić pierwsze 6 tygodni biegów w terenie krosowym (jako wprowadzenie), potem wprowadzić podbiegi dluższe (po 50-60s , też 6 tygodni) a dopiero w ostatnich 4 tygodniach bazy porobić 2 razy w tygodniu sprinty pod górę jako wprowadzenie do szybszych akcentów w II fazie, tj. rytmów. Może być? Czy może coś zmodyfikować?
Obrazek
10km-35:13
Vege Runners
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ