Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Właśnie obejrzałem bieg z Femke Bol. Ona biega inaczej niż reszta zawodniczek. Wszystkie zawodniczki full a ona jakby 10km biegła
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może wychodzi jej lepiej overstriding. Ciut dalej od reszty? No ale ubierane to będzie w tyle racjonalizacji, że nie sposób się połapać. Bez mierzenia przyspieszeń, to wszystko spekulacje. No ale niektórym na forum wystarczy wiara w wieloskok albo abc, że to skuteczne ćwiczenia, żeby być jak Bol.
-
- Zaprawiony W Bojach
Bol to jakiś kosmos!!
Sorry Jacek za ten wpis w twoim temacie ale wycieli komentarze na głównej.
Sorry Jacek za ten wpis w twoim temacie ale wycieli komentarze na głównej.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja się bardzo cieszę. Może tu być wyczynowo i amatorsko zarazem. Jak do tego czasem uda się cos interesującego, to już prawie jak na głównej.
-
- Zaprawiony W Bojach
Właśnie usłyszałem na TVPSPORT, że Bol biega jak biega bo ma mocne dwójki.
Trzeba kupić karnet na pakernię.
Trzeba kupić karnet na pakernię.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zamiast po karnet, leć po klocki hamulcowe, bo ten spec z tvp przed chwilą typował Teferę na faworyta półtoraka. Wygrał Beamish, a Chmara z Idzim zdziwieni.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Odnośnie tego, z czym się w pełni zgadzam, wrzuciłem na yt trening z moich niedawnych warsztatów. 3h mobilizacji tkankowych, żeby na koniec potruchtać kilka minut w lesie. Nie ma lekko. Niejeden wolałby odbębnić wieloskoki i mieć to z głowy. U mnie niestety jest do porzygu. Tak tkankowo, mentalnie i w ogóle. Można mieć mnie naprawdę dość i ja to rozumiem. Nagrodą jest chwilowa zmiana ruchu. W amatorskim wydaniu też zdarza się taki przebłysk jak choćby tu.
- pawo
- Wodzirej
Chyba jednak kostka pierwsza, dzielnik miałbyś 1:1, a wyszedł 1;2.
Kabelki przyciąłem co do milimetra, żeby jakieś opóźnienia...mniejsza o to, ale spójrz na szósty pin.
A w ogóle co tam, gdzieś biegacie w krótce, czy urlopy?
Kabelki przyciąłem co do milimetra, żeby jakieś opóźnienia...mniejsza o to, ale spójrz na szósty pin.
A w ogóle co tam, gdzieś biegacie w krótce, czy urlopy?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Oooo, podoba mi się. Też chcę mieć taki pin. Zapytam mojego informatyka, bo może interwał będzie i jakieś powtórzenia do podłączenia na płytce. Zmieniliśmy IMU. Na lepsze, takie myślące za nas. Duża ulga. Nie układam już planów startowych. Też duża ulga.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
@yacool
Dynamika ruchu miednicy, na Twoim yt
Świetny materiał poglądowy jak to powinno wyglądać!
Tym się teraz inspiruję...
Dam link na swoim blogu na pewno : ) Musze to tam mieć.
Dzięki!
Pozdrawiam!
PS
Szkoda, ża Katir poszedł na łatwiznę w innym obszarze.
Dynamika ruchu miednicy, na Twoim yt
Świetny materiał poglądowy jak to powinno wyglądać!
Tym się teraz inspiruję...
Dam link na swoim blogu na pewno : ) Musze to tam mieć.
Dzięki!
Pozdrawiam!
PS
Szkoda, ża Katir poszedł na łatwiznę w innym obszarze.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ta opcja mention stawia na nogi jak potrójne espresso. Spokojnie drwalu. W odróżnieniu od naczelnego koziołka odpowiadam na maile. Wystarczy spokojnie tu się udzielać bez wywoływania do odpowiedzi.
Co do Katira, ale też Kenijczyków, to oczywiście prawda. Takie historie bardzo zniechęcają. Do tego stopnia, że na przykład nie pojechałbym ponownie do Iten, tak na spontanie jak do tej pory robiłem. Jedyną rzeczą, która pchnęłaby mnie ponownie w tamte kierunki, to badania i ściąganie danych biomechanicznych.
Co do Katira, ale też Kenijczyków, to oczywiście prawda. Takie historie bardzo zniechęcają. Do tego stopnia, że na przykład nie pojechałbym ponownie do Iten, tak na spontanie jak do tej pory robiłem. Jedyną rzeczą, która pchnęłaby mnie ponownie w tamte kierunki, to badania i ściąganie danych biomechanicznych.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Spokojnie, to było na razie pierwsze ostrzeżenie.
-----
No dobra, słuchajcie, szukam czegoś sensownego z Beamishem, ale słabo z tym w necie. Ta ostatnia animacja, którą wrzucałem na yt byłaby super do naszej pracy dydaktycznej u podstaw, ale za krótko to wszystko trwa. Nie sposób dobrze się przyjrzeć. Potrzebuję ustabilizowanego kadru i przede wszystkim kilku, najlepiej kilkunastu sekund biegu. Te gówniane rolki tylko robią smaka, ale nic nie da się z nich wyciągnąć.
-----
No dobra, słuchajcie, szukam czegoś sensownego z Beamishem, ale słabo z tym w necie. Ta ostatnia animacja, którą wrzucałem na yt byłaby super do naszej pracy dydaktycznej u podstaw, ale za krótko to wszystko trwa. Nie sposób dobrze się przyjrzeć. Potrzebuję ustabilizowanego kadru i przede wszystkim kilku, najlepiej kilkunastu sekund biegu. Te gówniane rolki tylko robią smaka, ale nic nie da się z nich wyciągnąć.
-
- Zaprawiony W Bojach
Chyba fajny film znalazłem. Jest tam kilka sekund biegu około 1:15.
https://www.youtube.com/watch?v=XeYVRHmsL7E
Ale jest też praca z fizjo, namiocik tlenowy i ten paten który świątek stosowała z zaklejaniem ust.
P.S Jestem strasznie pospinany i wczoraj byłem u fizjo. Pracował na małymi pośladkowymi i bocznymi taśmami. (coś jak na tym filmie) Dzisiaj jakbym miał inne nogi i dupę
https://www.youtube.com/watch?v=XeYVRHmsL7E
Ale jest też praca z fizjo, namiocik tlenowy i ten paten który świątek stosowała z zaklejaniem ust.
P.S Jestem strasznie pospinany i wczoraj byłem u fizjo. Pracował na małymi pośladkowymi i bocznymi taśmami. (coś jak na tym filmie) Dzisiaj jakbym miał inne nogi i dupę
-
- Zaprawiony W Bojach
https://www.youtube.com/watch?v=35pc1HA7OsM
od 4:58 widać go idealnie z przodu
od 4:58 widać go idealnie z przodu
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Po tym fizjo widać też, że inna głowa nawet. Dzięki za materiały.
Cóż dodać. Chyba mogę tylko zaprosić na warsztaty. W tym sezonie ukułem nowy slogan reklamowy.
Cóż dodać. Chyba mogę tylko zaprosić na warsztaty. W tym sezonie ukułem nowy slogan reklamowy.