Chyba przesadzilem

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

3.32/km to nie próg a tempo biegu przy tętnie 187
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Test zoladzia przydaje sie przy kazdym dystansie poczawszy od sprintow(chociaz tu nie jest az tak wazny), a przydatny jest przede wszystkim do tego aby ustalic co mamy trenowac. Informuje takze o progu mleczanowym, o przetrenowaniu, o predyspozycjach. Mozna tez z niego odczytac do czego jestesmy w danym momencie przygotowani. Nie nalezy go tylko kojarzyc z ustalaniem progu.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
tomasz

Nieprzeczytany post

Zorza jaką miałeś prękość na TŻ na intensywności 90%?
Na jakiej intensywości pobiegłeś 10km w %?
Jakie były różnice w wynikach z dwóch pierwszych pytań

Kiedy robiłeś test na HRmax?
Kiedy robiłeś TŻ?
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Więc wyszło mi że przy tętnie 187(89%) mam prędkość 3.32/km a start wyszedł mi po 3.36/km(91.5%) więc tu widać już różnice.
Lecz z drugiej strony gdybym nie poszedł początku za szybko być może wyszłoby zgodnie jak z testem Żołądzia. :niewiem:

Testu na Hrmax nie robiłem jedyne co to złapałem 210 podczas finiszu na w biegu na 4km po plaży.

W zasadzie też nie można tego nazwać testem Żołądzia ...poprostu biegłem po tartanie kilka okrążeń na prędkości 187(89%) i przebiegając ostatni kilometr równym tempem włączyłem stoper.
tomasz

Nieprzeczytany post

Mogłeś mieć źle oszacowane HRmax. Kiedy je robiłeś?
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hrmax uzyskałem w połowie Marca więc może masz racje... Za jakiś czas zrobię pełny TŻ i test na Hrmax i opisze wszystko na forum :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ