trening Igloi
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
No to fajnie... do tematu:
Igloi kazal tez truchtac miedzy szybkimi odcinkami. Na tym polega trening interwalowy.
A jego interwaly polegaly na podzial interwalow na:
bardzo szybkie, szybkie/luzne, luzne
Te "luzne" nie byly bardzo szybkie odcinki i nie byly wiazane z żadnymi czasami: po prostu lekko biegniesz i lekko na 200-500m przyspieszasz, tak zeby bylo dalej lekko.
Igloi kazal tez truchtac miedzy szybkimi odcinkami. Na tym polega trening interwalowy.
A jego interwaly polegaly na podzial interwalow na:
bardzo szybkie, szybkie/luzne, luzne
Te "luzne" nie byly bardzo szybkie odcinki i nie byly wiazane z żadnymi czasami: po prostu lekko biegniesz i lekko na 200-500m przyspieszasz, tak zeby bylo dalej lekko.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38m26s
- Życiówka w maratonie: 3h23m54s
2*10*250/250-to co pisalem 250jako ostatnie to wlasnie bylaby przerwa w truchcie,wiem co to jest interwal.A propos tego luznego biegania odcinkow to rzeczywiscie po jakims czasie biegniemy je szybciej i dalej luzno-efekt wytrenowania,ja ostatnio tak ciagly polecialem-nawet sam bylem tym zdziwiony -tyle samo energii a szybsze idalej luzne bieganie-na razie poki jest postep to nic nie zmieniam i te interwaly o ktorych wyzej wspomnialem na razie nie tykam -chyba ze nie bedzie rozwoju to rozwaze
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49 min
- Życiówka w maratonie: brak
mirek pisze:Bez obrazy-z takim podejsciem do szybkiego biegania -Tobie progresu nie wroze zadnego...
To po cholerę człowieku piszesz tutaj pytanie? I tak wiesz tak swoje.. Masz już aż 16 miesięcy doświadczenia, więc co tam Ci z opinii osoby która biega pewnie paręnaście (dzisiąt?) lat, jest trenerem i ma swoich zawodników...mirek pisze:Tylko mala roznica ,ja biegam od 16miesiecy i jest staly progres,a Ty pewnie od 16 ale lat i pewnie od 10bez progresu
Życzę dalszych postępów biegowych.

Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Przeczytalem jeszcze raz... Ty nic nie zrozumiales z treningu Igloi.mirek pisze:Chmiel czytaj calosc ze zrozumieniem