Przygotowanie do startu - orazm, sex, spokój umysłu i ciała

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
tarantula
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:Przygotowanie do startu - orazm, sex, spokój umysłu i ciała
BTW
czy taki watek powinien byc w dziale trening ?
co to ma z treningiem wspólnego .... no tym naszym treningiem :hejhej:
Oczywiście. Jeżeli poczytasz to dowiesz się, że trening oprócz tych wspaniałych endorfin powoduje gromadzenie się w człowieku niestety i innych emocji w tym agresji. Testosteronu jest więcej to oczywiste. I teraz nie ma trenowania bez umiejętności rozładowania tego napięcia. A można to osiągnąć zarówno przez medytację, koncentrację, ćwiczenia oddechowe, yogę itp lub można podobny efekt osiągać po prostu spuszczając komuś !@$%^& - szybka i prosta metoda rozładowania napięcia :-). I teraz kwestia co komu łatwiej przychodzi lub co umie. Ja nigdy nie potrafiłem, nie nauczyłem się tej pierwszej metody. Natomiast trenowanie i gromadzenie w sobie takich emocji przekłada się na różne frustracje i schorzenia, w tym napięcie mięśni obręczy barkowej, przykurcze, wady postawy itp.
Przykładowo. Zwróć uwagę na kompleksy dziewcząt w okresie dojrzewania. Problem w psychice przekłada się na to, że nie może szybko biegać, nabywa złą postawę, ogranicza/ma utrudnioną wymianę tlenową itp a wiesz z czym to jest związane? Z tym że rosną jej piersi. I przez to, że sobie wmawia głupoty chodzi przygarbiona, ramionami maskuje sylwetkę, podczas biegu ręce trzyma przywiązane blisko siebie wręcz ma je przykurczone, rzuca się we wszystkie strony podczas biegu, piętami wręcz szurając po sąsiednim torze ... A to tylko dlatego że sobie coś wmówiła lub ktoś ją wyśmiał.

Czasami nie trzeba w treningu zwiększać objętości żeby znaleźć kilka procent więcej możliwości u siebie w głowie
5 km ~ 20'
10 km ~ 47.30' (ale pracuje nad 45' :))
PKO
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Jeśli pytanie z tematu jest na poważnie, to nie widzę żadnych przeciwwskazań żeby uprawiać seks w tygodniu przed zawodami. :bum: Tak jak ktoś napisał - aby nie przed samym startem, bo się wypstrykasz i po zawodach.
XchmieluX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fejsbuki mi podpowiedziały artykuł adekwatny do tematu:

http://www.festiwalbiegowy.pl/bieganie- ... _dRtTRkiCe
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Haha - mi też to samo pokazało się i od razu pomyślałem o tym temacie. :D
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Lore of Running jest wątek poświęcony seksowi przed startem.
Krótki, bo Autor zauważa, że jakkolwiek temat jest interesujący i wbrew pozorom nie rzadki to brak jakiś badań naukowych.
Podsumowuje słusznie IMO, że jeśli nam się chce to lepiej uprawiać sex, niż biec potem na "głodzie".
Przynajmniej mi dzień przed maratonem to się sprawdziło ;)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
kibuc
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:12

Nieprzeczytany post

Problem jest czysto akademicki. Jesli udzielasz sie towarzysko w wystarczajacym stopniu, by rozwazania mialy szanse wyjsc poza sfere teoretyczna, to prawdopodobnie za malo trenujesz :P
squarePants
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:51
Życiówka w maratonie: 2:51

Nieprzeczytany post

tarantula pisze:Jeżeli poczytasz to dowiesz się, że trening [...] powoduje gromadzenie się w człowieku niestety i innych emocji w tym agresji. Testosteronu jest więcej to oczywiste.
Mogę prosić o jakieś źródło informacji o testosteronie? O ile mi wiadomo, jest to zależne od osobnika.
Awatar użytkownika
Novicjusz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44:17

Nieprzeczytany post

Przyznam szczerze, że nie uśmiałem się tak na tym forum, jak w tym wątku. Jednak to bardziej ze sposobu konwersacji i "wrzucanych" co rusz treści. Zdradzanie tajemnic alkowy tutaj.. hmm, ale temat rzeczywiście daje do myślenia. Pamiętam swego czasu jakaś piłkarska reprezentacja miała zabronione kontakty z kobietami, ponieważ... co autor miał na myśli. Uważam, że przy 5 km nie będzie to tak istotne jak przy maratonie :bum: - zbędny balast przez 42 km :orany: :orany: Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ