Plan w endomondo modyfikowany jest tylko po "testach" czyli co kilka tygodni. To jak robisz pozostałe treningi nie ma wpływu na ustalane tempo (no chyba, że coś się przez ostatnie miesiące zmieniło).Sellq pisze: Z tego co zauważyłem to że nie wyrabiałem plan uwzględni i "się zmieni" dostosowując do możliwości. Bo na razie tylko się ulepszał na szybciej/dalej bo miałem lepsze wyniki niż zakładał ale teraz powinien się zmniejszyć.
Spokojny bieg - wysokie tętno
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Też tak myślałem, że tylko po testach bo i na to wskazuje sam plan ale kilka razy w piątek po treningu patrzyłem sobie co mnie czeka w przyszłym tyg. I tak np. w piątek miałem 12 km na pn a w poniedziałek już 14 km a na wt z 7 interwałów zrobiło się 9 itd.kojer pisze:Plan w endomondo modyfikowany jest tylko po "testach" czyli co kilka tygodni. To jak robisz pozostałe treningi nie ma wpływu na ustalane tempo (no chyba, że coś się przez ostatnie miesiące zmieniło).Sellq pisze: Z tego co zauważyłem to że nie wyrabiałem plan uwzględni i "się zmieni" dostosowując do możliwości. Bo na razie tylko się ulepszał na szybciej/dalej bo miałem lepsze wyniki niż zakładał ale teraz powinien się zmniejszyć.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Przerobiłem 3 plany (1x10km, 2xhm), przy tym na 10km potrafiła być różnica między tym co pokazywało www a tym co było w apce, po treningu się wyrównywało (ale to był raz może 2).Sellq pisze:Też tak myślałem, że tylko po testach bo i na to wskazuje sam plan ale kilka razy w piątek po treningu patrzyłem sobie co mnie czeka w przyszłym tyg. I tak np. w piątek miałem 12 km na pn a w poniedziałek już 14 km a na wt z 7 interwałów zrobiło się 9 itd.kojer pisze:Plan w endomondo modyfikowany jest tylko po "testach" czyli co kilka tygodni. To jak robisz pozostałe treningi nie ma wpływu na ustalane tempo (no chyba, że coś się przez ostatnie miesiące zmieniło).Sellq pisze: Z tego co zauważyłem to że nie wyrabiałem plan uwzględni i "się zmieni" dostosowując do możliwości. Bo na razie tylko się ulepszał na szybciej/dalej bo miałem lepsze wyniki niż zakładał ale teraz powinien się zmniejszyć.
Przy planach na hm po testach zmieniały się głównie tempa.