Tętno podczas treningu a chudnięcie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

korelacja w czasie nie jest tożsama z wynikaniem.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
50+
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Żeby było jasne: "tłuszcze" to to, co zgromdzone jest m.in w mięśniach, a "kawasy tłuszczowe" to to co zgromadzone jest m.in w "oponkach", czyli jak potocznie się to nazywa w "tkance tłuszczowej".
Ale to tak tylko gwoli przypomnienia:):)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tłuszcze są w mięśniach? :orany:
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
50+
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tłuszcze tak, może to dziwnie brzmi ale to prawda, ale prosze nie mylić tłuszczy z kwasami tłuszczowymi:):)
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

50+ pisze:Żeby było jasne: "tłuszcze" to to, co zgromdzone jest m.in w mięśniach, a "kawasy tłuszczowe" to to co zgromadzone jest m.in w "oponkach", czyli jak potocznie się to nazywa w "tkance tłuszczowej".
Zeby bylo jasne: kwasy tluszczowe sa uwalniane z triglicerydow (potocznie zwanych tluszczami).
mow_mi_stefan pisze: Podczas testów wysiłkowych, robiono u mnie także krzywą ilości spalanego tłuszczu. Największe u mnie jest trochę przed progiem AT i wynosi jakiś 31g/1h wysiłku w tej strefie. Przy większym wysiłku, w okolicach LT -> RCP, spada dosyć gwałtownie do paru gram/1h
Intensywnosc przy LT (lactate threshold) jest nizsza niz przy AT (anabolic threshold).
50+
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Trochę o "tłuszczu":):)

http://www.runners-world.pl/dieta/Twoje ... czu,4570,1
50+
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
50+ pisze:Żeby było jasne: "tłuszcze" to to, co zgromdzone jest m.in w mięśniach, a "kawasy tłuszczowe" to to co zgromadzone jest m.in w "oponkach", czyli jak potocznie się to nazywa w "tkance tłuszczowej".
Zeby bylo jasne: kwasy tluszczowe sa uwalniane z triglicerydow (potocznie zwanych tluszczami).

I zgadza się:, tłuszcz z mięśni "nie wykorzystany" prze organizm podczas wysiłku, "przechodzi" w kwas tłuszczowy, tak oczywiście potocznie:):)
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Los trójglicerydów w ustroju
Po wchłonięciu z jelita do krwi transportowane są przez chylomikrony – specyficzną frakcję lipoprotein – do tkanki tłuszczowej, gdzie mogą być przechowywane oraz do mięśni, gdzie stanowią źródło energii.
Jak widac "tluszcz" w miesniach czy gdziekolwiek indziej to ten sam tluszcz. W miesniach gromadzi sie stosunkowo niewiele tluszczu. Dzieki natomiast za kolejny artykul o diecie tluszczowej. To jest miod na nasze uszy :spoczko:
50+
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Teoretycznie ten sam:)
jednak Koledze yenko87 chyba raczej chodzi o ten "tłuszcz" z "oponek":)
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
mow_mi_stefan pisze: Podczas testów wysiłkowych, robiono u mnie także krzywą ilości spalanego tłuszczu. Największe u mnie jest trochę przed progiem AT i wynosi jakiś 31g/1h wysiłku w tej strefie. Przy większym wysiłku, w okolicach LT -> RCP, spada dosyć gwałtownie do paru gram/1h
Intensywnosc przy LT (lactate threshold) jest nizsza niz przy AT (anabolic threshold).
Czeski błąd. Mea culpa ;)
Diagnostix stosuje inne oznaczenie AT "Próg AT (anaerobic threshold) – próg beztlenowy jest wskaźnikiem wydolności aerobowej (tlenowej), wyznacza granicę zakresu intensywności wysiłku, przy którym dostarczana energia pochodzi prawie wyłącznie z przemian tlenowych. Po przekroczeniu progu AT, przemiany metaboliczne w mięśniach zaczynają być wspomagane przemianami beztlenowymi."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ