Budowa ciała biegacza

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie twierdzę, że nie jest to zalecane, też zalecałbym taką formę treningu biegaczom, a sam, jako biegacz-siłacz, swój trening opieram głównie na ćwiczeniach z ciężarem własnego ciała. Ale jestem przeciwny odradzaniu siłowni tak w ogóle. Bo mądra siłownia to skarb - dla każdego.
Inna sprawa, że siłownia wymaga znacznie więcej wiedzy, niż ćwiczenia z ciężarem własnego ciała. I to faktycznie jest problem, ale z rodzaju tych, które wypada przezwyciężyć przez poznanie tematu, a nie przed którymi wypada uciekać.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Antek Emigrant
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bylon pisze:Otrzymałem już odpowiedź, że będzie opublikowany mój artykuł o ćwiczeniach siłowych (pierwsza część cyklu, opowiadająca na razie tylko o tym, czemu je stosować, w kolejnych dwóch-trzech będzie znacznie więcej rzeczy mających przełożenie praktyczne). Gorąco zachęcam do czekania, nawet jeśli będzie to wymagało trochę cierpliwości (odpowiedź co do publikacji ma już tydzień, a artykuł wysłałem trzy tygodnie temu). W każdym razie obiecuję, że jak się już kolejne części ukażą, to czytelnicy zdobędą wiele odpowiedzi na swoje pytania i będą mieli okazję wiele niemądrych moim zdaniem poglądów skorygować. :)
Masz może jakieś "przecieki" kiedy można się spodziewać pierwszego artykułu?
ODPOWIEDZ