Jedyne co jest fajnego w crossfit to, że mają mega wypasione siłki

Pozdrawiam.
Jasne, że będą, tylko że zanim zdoła takie zrobić, minie mnóóóóóóóóstwo czasu. Ja, ćwicząc siłowo naprawdę intensywnie i przemyślanie od kilkunastu miesięcy (równolegle do biegania) wykonam bez trudu kilka(naście?) pompek z podskokiem i klaśnięciem, ale nawet jednej z podskokiem i klaśnięciem nad głową nie dam rady zrobić. A większość osób, które tylko biegają, nie zdoła wykonać nawet 15 w 100% poprawnych, pełnych pompek...Dla kogoś takiego korzystne będą nawet te crossfitowe pompki z podskokiem i klaśnięciem nad głową, jako bardziej wszechstronnie rozwijające siłę
Tak, trzeba być kozakiem i to cholernie, wielopłaszczyznowo utalentowanymEddie pisze:Trzeba być niezłym kozakiem by trenować 10cio bój:D A ja myślałem, że Triathlon to już wiele;)
Słuszna uwaga.grim80 pisze:Apaczo, Eaton "wyglądałby" jeszcze lepiej, gdybyś podał jego wszystkie życiówki, zamiast wyników w tegorocznych MŚ (100m 10,21 / w dal 8,23 / 110m ppł 13,35 / 400m 45,65 / 1500m 4:14.18)
Poza tym zgadzam się oczywiście, że to "modelowy crossfitowiec" w zawodowym sporcie. Triathloniści (przed którymi chylę czoła tak nisko, jak to możliwe) rzadko dochodzą do poziomu tak zbliżonego do indywidualnych mistrzów pływania długodystansowego, kolarstwa, czy biegu, jak Eaton czy paru innych dziesięcioboistów i siedmioboistek (przytoczę tu Jackie Joyner-Kersee, która bijąc w Seulu'88 rekord świata w 7-boju, uzyskała podczas tych zawodów wyniki, które w indywidualnych konkurencjach dałyby jej złoto - w dal i srebro - 100m ppł! JJK zresztą zdobyła na tych Igrzyskach złoto w skoku w dal)
Tak się składa, że w komentarzach do artykułu linkowanego w pierwszym poście wypowiada się Ryan Harlan, również dziesięcioboista, może nie tak wybitny jak Eaton, ale zawodowiec i pisze tak:apaczo pisze:Dla mnie dziesięcioboiści to przykład crossfit. Wzorem nich będzie Amerykanin Ashton Eaton
(100 m 10,35; w dal 7,73; kula 14,39; wzwyż 1,93; 400 m 46,02;
110 m ppł 13,72; dysk 45; tyczka 5,2;dysk 64,83; 1500m 4.29,35)
Rekordzista globu, mistrz olimpijski z Londynu 2012 i mistrz świata z Moskwy.