tempówki do połówki

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

harti pisze: tak jak pisałem, biegałem w zimie więcej. głównie dlatego że po miękkim śniegu , nie obciążam tak bardzo stawów..
Nie tyle nawet chodzi o stawy, ale o cały organizm :usmiech: Chyba, że nie pracujesz/nie studiujesz i masz bardzo dużo czasu na regenerację :usmiech:
Kilometraż rzędu 500-600 km miesięcznie to robią pewnie osoby, które biegają maraton w 2:30, a nie 3:10 :usmiech:
Jeżeli Twój organizm to wytrzymał, to spoko, wytrzymałość Ci się na pewno przyda w maratonie, ale pytanie czy nie zabiło to Twojej szybkości :usmiech:
harti pisze:już nie biegam w "takim" tempie :) bo pisałem, to była bieżnia elektryczna a tam jest o 10% łatwiej.. i korzystam głównie w zimie jak na zewnątrz nie ma warunków.. tam robiłem po 3:20, teraz w końcu mogę robić kilometrowe interwały na świeżym powietrzu jak człowiek.. i robię je po 3:50 z przerwą 3 minutową, ale skrócę przerwę trochę bo nie czuję się po takim treningu zmęczony. 3:50 to jest tej chwili moje tempo zawodów na 5km (tak zakładam) a 4:06 to tempo zawodów na 10km, dlatego tempówki 5-km biegam po 4:06.. po śniegu robiłem tempo runs 5km w tempie 4:20-25.. jeśli coś źle robię to chętnie posłucham sugestii..
3:50 jest w miare ok, ale te 3:20 to już mocna przesada w Twoim przypadku :usmiech: W takim tempie interwały robią osoby, które biegają koło 35 min na dychę :usmiech:
I tak Cie podziwiam, że na bieżni dałeś rade taki trening realizować, ja nienawidze biegać w zamkniętych pomieszczeniach, a bieżnia to już w ogóle moja zmora :usmiech: Co do tempówek to myśle, że jest ok :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
PKO
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adrian26 pisze: Jeżeli Twój organizm to wytrzymał, to spoko, wytrzymałość Ci się na pewno przyda w maratonie, ale pytanie czy nie zabiło to Twojej szybkości :usmiech:
w Biegu Niepodległości, 4 miesiące temu, miałem 43:27 i to była wtedy moja życiówka
wczoraj biegłem testowo przy bardzo mocnym wietrze i wyszło 41:25
więc chyba nie 'zabiłem szybkości' przez zimę ;)
plan na ten rok to złamać 40 minut..
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myśle, że Ci się spokojnie to uda, jeżeli do solidnej bazy dołożysz troche treningów szybkościowych :usmiech: Powodzenia :usmiech:
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Tempowki ,kilometrowki itp .mozna zawrotu glowy dostac.!!!
Jak nie wiesz co biegac i po ile to biegaj BNP wg. J Skarzynskiego
Ja Biegalem BNP 14km zaczynalem zywo, jak sie rozgrzalem sciagalem bluze w biegu
i przechodzilem na BC-2 najpierw wolno , potem szybciej jak juz zostal kilometr do konca
to dawalem gazu ,ale z rezerwa bo nie wiedzialem gdzie konczyc :tu , czy jeszcze z 500m.
Ten trening naprawde mi pomogl z takiego biegania nic wielkiego pobieglem 10km w 35:10.
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ewa123 pisze: Skoro te wartosci zostają, to wiele nie pokombinujemy ; ciągłą dychę do 12 proponowałabym w 45 - 54 minut. Jeśli ten trening Ci się sprawdza i przynosi efekty to go nie zmieniaj. Zdziwię się, jeśli z tego nie wykręcisz 1.30.
wszystko się ładnie ułożyło :D kolejne marzenie biegowe spełnione.. jeszcze raz dzięki za pomoc
1:29:28 oficjalnie :D czyli tempo 4:14.. a nieoficjalnie garmin pokazał mi 21,400.. i tempo 4:11 ;) no ale trasa była atestowana więc garmin się myli.
super bieg, pozdrawiam wszystkich którzy biegli dziś w Warszawie.
Awatar użytkownika
Ewa123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40,16

Nieprzeczytany post

harti pisze:
Ewa123 pisze: Skoro te wartosci zostają, to wiele nie pokombinujemy ; ciągłą dychę do 12 proponowałabym w 45 - 54 minut. Jeśli ten trening Ci się sprawdza i przynosi efekty to go nie zmieniaj. Zdziwię się, jeśli z tego nie wykręcisz 1.30.
wszystko się ładnie ułożyło :D kolejne marzenie biegowe spełnione.. jeszcze raz dzięki za pomoc
1:29:28 oficjalnie :D czyli tempo 4:14.. a nieoficjalnie garmin pokazał mi 21,400.. i tempo 4:11 ;) no ale trasa była atestowana więc garmin się myli.
super bieg, pozdrawiam wszystkich którzy biegli dziś w Warszawie.
Ani przez chwilę nie wątpiłam, serdecznie Ci gratuluję:)
Jak się biegło?
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulacje i powodzenia w kolejnych startach :usmiech:
New Balance but biegowy