Temperatura a start w zawodach

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak jest!
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

TajPan pisze:
radslo1 pisze:Podczas brania antybiotyku niezależnie od przyczyn traci się dużo minerałów i witamin. Antybiotyki niszczą: żelazo, wapń, magnez, witaminy B6, B3 i K. I to nie wszystko co niszczy antybiotyk. Nieprzypadkowo podaje się je w ostateczności. Co do tego czy były wskazania czy nie to należałoby zapytać lekarza. Ufałbym raczej komuś kto ukończył medycynę niż komuś kto się zastanawia czy były powody aby antybiotyk przepisać czy ich nie było. Ale tak jak napisałem każdy inaczej się regeneruje.
Tak się składa, że skończyłem medycynę, a na temat tego, kiedy się obecnie podaje antybiotyk, nie będę się wypowiadał, na pewno nie tylko w ostateczności. Idź do POZ i zobacz, na co go dostaniesz. I o te powody pytałem.
A co rozumiesz przez sformułowanie o niszczeniu Fe, Ca, Mg i witamin? W jakim mechaniźmie? A może podczas infekcji coś się traci?
I nie traktuj spraw zero-jedynkowo. Piszesz, że po antybiotykoterapii jest się bardzo osłabionym, nota bene tak bardzo, że sugerujesz tydzień pauzy;-). Owszem, po miesięcznej walce kilkoma antybiotykami z rozlanym ropnym zapaleniem otrzewnej na pewno jest się bardzo osłabionym, raczej z powodu ciężkości choroby, niż ATB, po trzydniowym braniu azytromycyny "na gorączkę" lub doxycykliny "na zęba" - raczej BARDZO nie.
To w takim razie TajPan zwracam honor. Moja wiedza na temat wpływu antybiotyków jest czysto internetowa. Co do uzupełniania witamin i minerałów to kieruję się tym co mówił mi lekarz podczas ostatniego przypadku brania antybiotyków. Co do lekarzy i tego kiedy przepisują antybiotyki, to ja na szczęście od jakiegoś czasu chodzę do jednego internisty w prywatnej placówce, i choćbym się starał to nie chce mi przepisać antybiotyku :). Często nie choruję ale jeśli już to staram się leczyć bez antybiotyków.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ