bieg na 1000m pomoge zejśc do 3:15

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
jacuś9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szybki ja niestety nie widzę tutaj żadnego doradzania, ponoć doświadczeni biegacze filozofują jak małe dzieci krzyczą gdzieś z końca polski bo tak najłatwiej. Będziemy toczyć tutaj batalie na słowa i się nie polubimy, i Ktoś kto to przeczyta po prostu zwątpi czytając te zawiści.

żegnam

Tylko z okolic i tylko priv.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

jacuś9 pisze:Szybki ja niestety nie widzę tutaj żadnego doradzania, ponoć doświadczeni biegacze filozofują jak małe dzieci krzyczą gdzieś z końca polski bo tak najłatwiej. Będziemy toczyć tutaj batalie na słowa i się nie polubimy, i Ktoś kto to przeczyta po prostu zwątpi czytając te zawiści.

żegnam

Ty do konca nie zrozumiales. Poszukaj kolegi i biegajcie razem od czasu do czasu. Nikt tego nie krytykuje. Tu chodzi o twoje propozycje prowadzenia treningu, w czym nie masz duzego pojecia i mozesz koledze zrobic krzywde.
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nadal nie wiem z jakich okolic jestes
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
szybki123
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
jacuś9 pisze:Szybki ja niestety nie widzę tutaj żadnego doradzania, ponoć doświadczeni biegacze filozofują jak małe dzieci krzyczą gdzieś z końca polski bo tak najłatwiej. Będziemy toczyć tutaj batalie na słowa i się nie polubimy, i Ktoś kto to przeczyta po prostu zwątpi czytając te zawiści.

żegnam

Ty do konca nie zrozumiales. Poszukaj kolegi i biegajcie razem od czasu do czasu. Nikt tego nie krytykuje. Tu chodzi o twoje propozycje prowadzenia treningu, w czym nie masz duzego pojecia i mozesz koledze zrobic krzywde.

Już myślałem że każdy będzie po mnie ,,jechał'' a mi właśnie o to chodzi że możesz bardziej krzywdę komuś zrobić bo tak na prawdę o trenowaniu kogoś nie masz za dużego pojęcia,ja bym na twoim miejscu umówił się z kimś biegającym na podobnym poziomie i z nim biegał.
P.S nie uważam się za doświadczonego biegacza,ale mam zamiar nim być.
Pozdrawiam
jacuś9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jakiej krzywdzie? ludzie co wy ze słomy jesteście? to może lepiej w ogóle nie wychodzić na treningi? siedzieć w domu i przekonywać innych jaka to krzywda może ich spotkać bo koleś nie jest trenerem zawodowym , nikt nie mówi o katowaniu,tylko o normalnym bieganiu, rozkładam ręce jak czytam wasze przepowiednie.
Jakim trzeba być trenerem żeby ktoś kto już trochę biega podciągnął przy tobie? kto czyta ze zrozumieniem ?? a nie łapie za słówka, chyba się zapędziliście albo chcieliście nauczyć nowego jacy tu fachmani latają.

pozdrawiam tego co żona przepowiada przyszłość i resztę delikut.... krytykantów

pięknie wyszedł ten cały watek hehe dziękuje z bałagan

Jestem z Koszalina tak jak w profilu !!
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

KONIEC :)

P.S. więcej luzu...
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

jacuś9 nie przejmuj się. Ludzie nie rozumieją, że chcesz pomóc w zejściu do 3:15, a nie 2:15. Powtarzam, że każdy, nawet początkujący, jest w stanie zejść do tego czasu z pomocą każdego, kto choć trochę się zna na bieganiu lub bez jakiejkolwiek pomocy. Ja widzę to tak, że krytykuje Cię banda pseudo zawodowców (czytaj bardzo zaawansowanych amatorów), którzy Ci zazdroszczą i wyśmiewają brak gruntownej wiedzy. Wiedzę trzeba mieć trenując kogoś, kto chce zejść mocno poniżej 3 minut, bez niej można wówczas zaszkodzić. Skoro większość z tych, którzy Cię krytykują, sami bez przerwy udzielają rad biegaczom PRZEZ INTERNET, nie wiedząc dokładnie jak trenują, to ja widzę tu tylko hipokryzję, nic więcej! Powiem więcej, sam również mogę komuś pomóc, ponieważ uważam, że moja aktualna wiedza wystarczy do osiągnięcia 3:15 przez każdego.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

OK. Zagalopowalismy sie troche... Jeszcze raz przeczytalem caly temat. Niestety sprowokowales troche takie reakcje przez twoj pierwszy post. "oferta", "prowadzenie treningu", "ukladanie planow"... to wszystko brzmi jak propozycja profesjonalnego prowadzenia treningu. I takie tematy rozwijaja sie zawsze w niekontrolowane kierunki.

Sprobuje jeszcze raz:
Dlaczego nie idziecie do klubu lekkoatletycznego? Tam sa realni trenezy, ktorzy wiedza co robic i jak mlodych ludzi prowadzic. Tam tez so inni, zmotywowani biegacze i w grupie trenuje sie duzo, duzo lepiej i efektywniej. Na to sa te kluby, zeby sie mlodzi ludzie soptykali i razem trenowali. Czy przypadkowo jest Koszalin jakas biala plama w Polsce, gdzie nie da sie w klubie trenowac?

Co do trenerow w internecie... Tu tez od czasu do czasu pisza prawdziwi trenerzy, a i "ambitni amatorzy" z latami wiedzy praktycznej. Ale nik nie proponuje tu prowadzenia treningow. Najwyzej udziela pare wskazowek, bo opieka trenerska jest troche inna i z atletami ktorych sie nie zna prawie nie mozliwa. I zawsze jest proponowany klub jako najlepsza alternatywa.

I jeszcze jedno: 3'/km lub 3:15 nie kazdy da rade pobiec.

Pozd.
Rolli
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

3 min w młody wieku sie da ale juz osoba która ma 40 lat i biega maratony w umiarkowanym czasie bedzie musiała sie nieźle nieszlifowany

A co do klubów - to nic nie kosztuje !! Ewentualnie opłacenie składki członkowskiej 5-10zł miesiecznie.
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Proste, jeśli się nie potrafi ułożyć "treningu pod osobę" to się tego nie wpisuje w ofertę, prawda? Jakbyś napisał na początku, że pomożesz poprzez wspólne treningi, jakieś rady, postarasz się motywować to nikt by problemu nie miał...
jacuś9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Widzę emocje trochę opadły i dobrze, dziękuje Karlito za wsparcie piona dla Ciebie!
Tak Panowie to 3;15 nie 2;15!

bez profesjonalnego treningu stażu trenerskiego ,diety, opieki trenerskiej--takie słowa nie padły ani razu w moim poście!
mierzycie w jakieś zawyżone szczyty ja tego nie oferuję!
nie mów mi że nie potrafię ułożyć treningu pod kogoś bo mnie nie znasz.
Nie jestem bez mózgiem i nie widzę w tym nic skomplikowanego jak Ktoś słabiej biega ode mnie to wystarczy zmienić trening na łagodniejszy tępo , dystanse i częstotliwość biegu czego tutaj mogę nie potrafić co?to Ty sie zastanów a nie oceniasz zza komputera
a jak ktoś jest baardzo leniwy to ja nie dam rady z nim biegać.

z Krytyki mogę wywnioskować że są tutaj niespełnieni biegacze z wiecznym żalem o wszystko

Celuję w ludzi chcących wystartować do PSP bo to jest cos wiecej niz zwykły bieg służę pomocą i zapraszam
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

jacuś9 ty to wszytko piszesz serio czy to jakaś prowokacja ?
5km-16:48
10km - 35:46
jacuś9
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Serio serio Kolego mam swoje powody żadna prowokacja
b_j_j
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bjj pisze:jacuś9 ty to wszytko piszesz serio czy to jakaś prowokacja ?
dobra ksywa ;)
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem w 100% pewny, że w pierwszym poście pisałeś właśnie o "opiece" którą oferujesz,
w tym poscie dajesz az Opiekę nad Tą osobą - w inych wątkach mówimy jakie treningi wykonywac ale opieki w 100% nikt nie daje a Ty dajesz
, Dezo66 bez powodu tego nie napisał, edytowałeś na szybko post żeby nie plątać się w zeznaniach... Ogłaszasz się w internecie, wiec "zza komputera" będę oceniał, swoją drogą nazwałeś mnie niespełnionym biegaczem z wiecznym żalem o wszystko, nie znasz mnie więc nie oceniaj. :sss: Skąd bierzesz swoje plany treningowe? Czy pobierasz opłatę za trening?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ