Jak poprawić wyniki na 3 km (początkujący)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

moonfall84 pisze:
apaczo pisze: Zredukuj spożycie cukrów prostych ( batony, piwo, słodzone napoje itp) Jak już obetniesz w pasie 10 cm to wyniki będą znacznie, znacznie lepsze.
To już chyba zależy od regularności treningów oraz przede wszystkim od metabolizmu.
Ja praktycznie w ogóle nie ograniczyłem żarcia (no nie umiem dobrze nie zjeść) a schudłem z 94 do 78 (w 4 miesiące) - wzrost 188.
ja podobnie jem co chce i to w mega ilościach. Lepiej mnie ubrać niż nakarmić :ble:
Ale jak kolega ma 103 w pasie to musi sie poświęcić. Widocznie nie ma takiego metabolizmu jak my. Pobiega sobie to i metabolizm sie nakręci. fakt , faktem , że frykasy musi mocno ograniczyć
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

THOR 77 pisze: Szukam pomocy i sensownego dobrego treningu .
Ty nie jestes pierwszy kto szuka takiej pomocy. Dlatge zostaly przedstawione plany dla poczatkujacych na stronie glownej. One sa dobre.

Chociaz jak ja zaczolem biegac, to bieglem 3x w tygodniu i od czasu do czasu szybko. Za plany wziolem sie jak bieglem ponizej 37'/10km

Poprostu idz biegac i mniej jedz. Najlepiej umawiaj sie z jakas grupa, bo to motywuje. I zamelduj sie na zawody 5km i opowiedz o tym wszystkim. To tez bardzo motywuje, bo nie chcesz dac plamy.

Pozd.
Rolli
THOR 77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ok. Dzięki za dobre słowo . Zacznę od treningu 5km 3 razy w tygodniu. Jak skończę to dam znać. Musi mi się udać i chcieć ,ponieważ od tego zależy czy dalej będę pracował jako żołnierz :hej:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

THOR 77 pisze:Ok. Dzięki za dobre słowo . Zacznę od treningu 5km 3 razy w tygodniu. Jak skończę to dam znać. Musi mi się udać i chcieć ,ponieważ od tego zależy czy dalej będę pracował jako żołnierz :hej:
Pozdrawiam.
utrata pracy to dobra motywacja.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ma się co przejmować :usmiech: 3 km w 15:20 to naprawde żadna przeszkoda. Teoretycznie każdy żołnierz, policjant i inne osoby, których praca wymaga czasami wykazania się kondycją, nie powinny mieć z tego typu zadaniem problemu :usmiech:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ