33 lata , to najlepszy wiek , żeby zadbać o siebie. Siła wieku
Pamiętaj żeby się nie przetrenować , bo to zniechęca do dalszej pracy.
Spokojnie, z rozwagą , metoda małych kroczków.
Powodzenia
jak zacząć biegać
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- mariposa
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Zgadzam się z apaczo, metoda małych kroczków jest najlepsza. Ja jak zaczynałam biegać, dość szybko się męczyłam. Na zasadzie, że po 5 min. naprawdę niewyczerpującego biegu, ja byłam wyczerpana... Ale razem z koleżanką uskuteczniłyśmy 3 na 3, czyli biegłyśmy przez 3 min., żeby przez następne 3 po prostu iść umiarkowanym marszem. I od nowa, 3 min bieg, 3min. marsz. Teraz już nie mam takich problemów, jak na początku. Może dla ciebie taka metoda też jest dobra, żeby zacząć?
Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu.
A biegasz wtedy, kiedy chcesz
A biegasz wtedy, kiedy chcesz

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Heh.. prawda początki bywają najtrudniejsze ;d metoda koleżanki wyżej tzw."małych kroczków" jest w sam raz, będziesz systematyczna, to pewnie za nie długo zobaczymy twój post tutaj z nowiną na temat osiągnięcia twojego celu ;d Powodzenia