trening pod maraton (praca nad sobą)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
jimmy0699
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ludzie to geniusz - opracował plan który w rok doprowadził go do wyniku 2:49 w maratonie, a wy śmiecie krytykować. Czapki z głów . Coś czuję, że książki Danielsa i Skarżyńskiego przestaną się sprzedawać kiedy opinia publiczna dowie się o tej metodzie treningu:)
Zastanawiam się czy się ze mnie nabijasz i dlaczego?
mam wrażenie że te dawno temu i nie prawda to były jakieś czasy sprzed jakiejś dłuższej przerwy od biegania. Teraz możliwe że kolega wraca, ale skoro miał takie czasy kiedyś i je w miarę pamięta to na pewno nie będzie mu trudno te czasy "odkurzyć". Tylko dlaczego taka ściema z brakiem orientacji w temacie treningów i biegowej nomenklatury?
to było jakieś 3 miesiące temu, napisałem ze "dawno temu i nie prawda" bo to była taka biegowa wycieczka krajoznawczo turystyczna było trochę podbiegów trochę chodzenia, patrzenia na mapę itp, a że za to był drugi raz kiedy przybiegłem taka odległość zaliczyło do najszybszych z takim własnie czasem. Nie wiedziałem ze to taki wypas 2:49, myślałem ze ci który biegają regularnie w miarę wszyscy tak 2:30 i lepiej maja :/
Biegając na takie dobre czasy w przeszłości musiał się kolega całkiem nieźle otrzeć o biegowe ABC

nie biegałem wcześniej, jak mówiłem na początku zacząłem kolo roku temu, i nie biegałem wg żadnego planu, porostu sobie biegałem. moim motorem napędowym było rzucenie palenia ale w miarę jedzenia apetyt rośnie i tak naprawdę nawet bym nie wchodził na te forum gdybym dalej miał podobne postępy, jednak od jakiegoś miesiąca czy dwóch raczej są nikle jak nie zerowe. Dlatego wyskoczyłem z tym treningiem, co z kolei naprowadza nas do głównego pytania czy ten plan może być? czy coś zmienić?

naprawdę tylko to chciałem się dowiedzieć
Pozdrawiam Jimmy
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

jimmy0699 pisze:... gdybym dalej miał podobne postępy, jednak od jakiegoś miesiąca czy dwóch raczej są nikle jak nie zerowe
A jak mierzysz swoje postępy?
jimmy0699 pisze: to nie zawsze tez jest 2h czasem 2h10" to już da się zrobić, ostania niedziela 29.6km w 1:50"14'
Czy 29 km po 3:40 lub 51km po 4:04 po górach, to były dla Ciebie ciężki treningi czy raczej swobodne, luźne?

Generalnie są trzy możliwości:

1) Albo jesteś bardzo zdolnym zawodnikiem i nie powinniśmy się przez internet zajmować udzielaniem Ci rad
2) Albo Twój Nike (Footpod lub GPS) jest schrzaniony i wydaje Ci się tylko że robisz to co piszesz
3) Albo robisz sobie jaja
Awatar użytkownika
jimmy0699
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jak mierzysz swoje postępy?
mierze tak orientacyjnie w różnicy w średnich prędkościach sekund na km, nie wiem czy to brzmi normalnie. średnia prędkość z początku miesiąca - średnia prędkość na koniec miesiąca im większa różnica tym większy postęp ;p
Czy 29 km po 3:40 lub 51km po 4:04 po górach, to były dla Ciebie ciężki treningi czy raczej swobodne, luźne?
te góry to było tak naprawdę może 200m różnicy ale dały w kość bo parę razy w te i z powrotem, a te 29km po 3"43'* raczej teraz juz to taki bardziej spokojny bieg.
Albo Twój Nike (Footpod lub GPS) jest schrzaniony i wydaje Ci się tylko że robisz to co piszesz

myślałem o tym ale porównywałem odległości w google maps i różnica rzędu 0,5km używam nike+gps.
Albo robisz sobie jaja
po co miałbym sobie robić jaja? ja chce tylko wiedzieć czy ten trening ok lol!
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jesteś fenomenem - przebiegnij się w jakimś maratonie, na koszulce napisz że szukasz trenera i będziesz jeszcze wielki ;-)
PiotrSw
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale nie wiem czy na tej ziemie jest ktoś kto mógłby powiedzieć, że po roku treningów swoim amatorskim planem 29km po 3:43 jest bardziej spokojnym biegem.
Także nie dziw się, że ludziom ciężko uwierzyć. To by oznaczało, że po 1 roku amatorskiego biegania biegasz na top10 największego maratonu w tym kraju.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

jimmy0699 pisze: po co miałbym sobie robić jaja? ja chce tylko wiedzieć czy ten trening ok lol!
Jeśli prawdą jest to co o sobie piszesz to nikt Ci tutaj nie będzie radził, że Twój trening jest ok czy nie ok. Zbyt niezwykle to wygląda, żeby się angażować w jakieś analizy.
Najlepiej znajdź jakiegoś trenera w "realu", w swojej okolicy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ