Dłuższe wybiegania - uczucie zmeczenia...

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Jeśli się bardzo pocisz spróbuj po bieganiu pić Vitargo Electrolyte, uzupełnia glikogen i poprawia regenerację u osób silnie pocących się. Suplementacja jakaś prosta jak tu pisano w temacie też jest bardzo ważna, zmęczony możesz być po bieganiu, ważne by się szybko regenerować i by to zmęczenie szybko schodziło i mijało.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
PKO
przecinek84
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja biegam od 2 miesięcy. Co tydzień zwiększam kilometraż o ok 10-20%. Wczoraj przebiegłem ok 14 km. Dzisiaj w pracy czułem się mega zmęczony. Żadnych zakwasów, bólu, kontuzji itd. Tylko po prostu mega zmęczenie jak bym nie spał od 2 dni. W czasie biegu czułem się super. Biegam 3-4 razy w tygodniu ale po ostatnich dwóch długich niedzielnych biegach długo dochodziłem do siebie.

Strasznie mnie to bieganie cieszy i chcę robić coraz dłuższe dystanse ale nie wiem czy nie przesadzam?!
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

To normalne, też tak miałem, po zwiększeniu kilometrażu i obciążeń, pobiegałem, fajnie poszło a później spada zmęczenie i spać się strasznie chce - nic nie boli tylko jakby sił nie było i senność, bywało, że przysypiałem na siedząco w dwie-trzy godziny po bieganiu, teraz mi przeszło ale czasami to wraca. Na takie zmęczenie pomaga zjedzenie żela w czasie biegania, tak po 50 minutach biegu mniej więcej - to działa jakoś profilaktycznie, ktoś mi doradził i nie dosć, że lepiej się biegnie druga czesc treningu to później zmęczenie jakby mniejsze
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ta sennośc i zmeczenie u mnie wynikała po prostu z niedożywienia przed treningiem i niewyspania podstawa to dobrze zjesc przed treningiem i sie nawodnić i nie polecam suplementów tylko zdrowe odzywianie wszystko co jest w suplementach jest w zdrowej zywności trzeba sobie ułozyć diete wtedy intensywnośc treningu rośnie ale zaczeły mnie boleć stawy na stawy nie ma sposobu poza odpoczynkiem dobra technika biegu dobrane buty z duża amortyzacja bieganie w swoim tempie, kiedy biegałem z dziewczyna w jej tempie kolana mnie bardzo bolały gdy wróciłem do samodzielnego biegania w swoim tempie ból od razu minął, jeżlli cos boli jezeli nie ma sie ochoty na bieganie przerwa dotad az wszystko minie cóz z tego ze jest plan treningowy skoro jest on za mocny potrzebny słabszy plan trzeba mierzyć siły na zamiary pozdr
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pil pisze:to ja rzucę paroma pomysłami laika ;)

1'zamiast tygodniowych 13-15km zrobić 10-12 i ewentualnie dołożyć trochę do WB
2' co 3tyg. robić lżejszy tydzień na regeneracje wzorem kolaży..
3' treningi co drugi dzień, w jednym tygodniu 4, w następnym 3 treningi i dalej znowu 4..
4' wzmocnić mięśnie - ćwiczenia, siłownia

poza tym, dobre odżywianie i dużo snu - moim zdaniem lepiej trochę spasować, niż na sile robić duże objętości..
nie jesteś kolego Laikiem gdyż mówisz madre rzeczy. Twoja wypowiedx jest bardzo sensowna

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ