idealan waga biegacza

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ooco pisze:mój plan na najbliższe 4-5 miesięcy to BMI 22, co oznacza, ze trzeba zrzucić 11 kilo do 82... tylko wiem, ze tylko bieganiem i nie żarciem śmieci tego nie osiągnę. kiedyś biegnąc mój najszybszy maraton ważyłem 78 kg przy wzroście 192 cm, przez trening i bieganie mocnych akcentów, długich wybiegań w tempie startowym spaliłem sobie wszystkie mięśnie, opona na brzuchu jak była tak była. teraz trochę inaczej do tego podchodzę, więcej gimnastyki, pompki, hantelki, czasem siłownia, sporo białka w diecie i generalnie planuje biegać długo~wolno + przebieżki i finisze, zobaczymy.
No to oczywiste, że jak ograniczasz kalorie, a jednocześnie wycinasz z diety białko to pierwsze polecą mięsnie. Przy takich błędach dietetycznych koniec zawsze jest ten sam - tłusty chudzielec ;).
The faster you are, the slower life goes by.
PKO
hohla187
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mi by sie mogly w sumie troche spalić :hahaha:
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:
No to oczywiste, że jak ograniczasz kalorie, a jednocześnie wycinasz z diety białko to pierwsze polecą mięsnie. Przy takich błędach dietetycznych koniec zawsze jest ten sam - tłusty chudzielec ;).
skąd pomysł, ze ograniczałem kalorie i wycinałem z diety białko? choć w sumie gdzieś jakieś błędy w żywieniu musiały być, teraz postaram się zejść do BMI22 mądrzej :)
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście, jakoś pochopnie wywnioskowałem, że jak schudłeś to byłeś na diecie :). Ale tak czy inaczej, białka było za mało, skoro tłuszcz nie zniknął, a mięśnie owszem.
The faster you are, the slower life goes by.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ