... wielu pozytywnych też nie ma. Może by się ktoś jeszcze wypowiedział? Trenerzy forumowi?Raff pisze: Flashfire, nie chcę i dlatego głowę zawracamSprawność powoli wraca, więc szanse rosną. Nie dostałem w zasadzie opinii całkowicie negatywnych...
Warszawa i Poznań, po 21 dniach, czy to szaleństwo?
- Maciej_J
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 0:38:25
- Życiówka w maratonie: 3:19:07
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:43
- Życiówka w maratonie: 3:47
Maciej, dzięki za wsparcie
Im więcej fachowych opinii tym lepiej, bo już wiem przynajmniej o 3-4osobach, które mają taki pomysł na most maratoński Warszawa-Poznań w tym roku

Im więcej fachowych opinii tym lepiej, bo już wiem przynajmniej o 3-4osobach, które mają taki pomysł na most maratoński Warszawa-Poznań w tym roku

5km 19:36 | 10km 42:43 | 21.1km 1:35:49 | 42.2km 3:47:01
- Maciej_J
- Stary Wyga
słuchaj, ja stałem po maratonie w kolejce do masażu i podsłuchałem jak jeden gościu mówił do drugiego coś takiego:
"3:15 pobiegłem, no niby dobrze, ale za 3 tygodnie w poznaniu chcę coś lepiej pokazać"
zatem... myślę że jest jednak trochę ludzi którzy pobiegną...
ale prosimy o więcej opinii, prosimy
"3:15 pobiegłem, no niby dobrze, ale za 3 tygodnie w poznaniu chcę coś lepiej pokazać"

zatem... myślę że jest jednak trochę ludzi którzy pobiegną...
ale prosimy o więcej opinii, prosimy

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Normalnie odpoczywasz
potem 2-3 trening z prędkością docelową i jazda
lecisz Poznań
albo się uda albo nie
potem 2-3 trening z prędkością docelową i jazda
lecisz Poznań
albo się uda albo nie

TATA MIKOŁAJA i OLI
Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest
http://www.TTSzczecin.pl
Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest
http://www.TTSzczecin.pl
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 34:06
- Życiówka w maratonie: 2:51:35
Biegłem w MW i udało się wykonać wykonać plan jaki sobie założylem 2:51:35... Planuje jechać do Poznania tylko ciekawe czy organizm zregeneruje sie do tego czasu... Dzisiaj zrobiłem OWB1 16km w tempie 4:55 i brakuje mocy niestety .... Na początku przyszłego tygodnia podejme ostateczną decyzję...
- Maciej_J
- Stary Wyga
kameln, gratuluję wyniku. Tak się zastanawiam, jeżeli zrobiłem 2 tygodnie przed MW trening 34km w tempie maratonu, i na maratonie było ok, to może teraz też tak jakby MW będzie "treningiem" w tempie maratonu tyle że 42km, ale nie 2 tylko 3 tygodnie przed? Może to jakaś analogia? 'kameln pisze:Biegłem w MW i udało się wykonać wykonać plan jaki sobie założylem 2:51:35... Planuje jechać do Poznania tylko ciekawe czy organizm zregeneruje sie do tego czasu... Dzisiaj zrobiłem OWB1 16km w tempie 4:55 i brakuje mocy niestety .... Na początku przyszłego tygodnia podejme ostateczną decyzję...
Czytałem artykuł w "Bieganiu" o regenracji po maratonie. Ktoś też miał okazję? Nie wiem, wydaje mi się że tam trochę przesadzają, czy nie? Ja po MW nie czułem się tak kompletnie wypruty, jak tam opisali. Wrócić do normalnego biegania dopiero 21 dni po maratonie? Wydaje mi się że się szybciej regeneruję...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 34:06
- Życiówka w maratonie: 2:51:35
Dzięki:)... Moge powiedzieć na moim przykładzie że jak biegłem maraton metropolii 15 maja 2011 to 6 dni po nim zrobiłem życiówke na 10 km 36:44.... Poprawiłem ja osatnio przed MW ale wtedy tak było... tydzień po maratonie polegał wtedy na spokojnym biegu bez żadnych jednostek treningowych, zrobiłem co prawda 2 dni po maratonie metropolii kilka przebieżek ale nie było to zbyt mądre bo bolała mnie noga ale schłodziłem lodem i po 2 dniach było ok... Zmierzam do tego że to kwestia indywidualna i zalezy od organizmu ... Każdy napewno potrzebuje odpoczynku po maratonie i b. ważna jest regeneracja ponieważ przyśpieszy powrót do biegania Ja właśnie lece zaraz na drugi trening bo już czuje się już lepiej po MW.... Pozdro
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42:43
- Życiówka w maratonie: 3:47
FenixTT, Kameln, dzięki za odpowiedzi i inspirację. Dopiero w poniedziałek będe mógł zrobić pierwsze wybieganie po MW i po nim przyjdzie pewnie czas na decyzję.
5km 19:36 | 10km 42:43 | 21.1km 1:35:49 | 42.2km 3:47:01
- Maciej_J
- Stary Wyga
dlaczego dopiero w poniedziałek???Raff pisze:FenixTT, Kameln, dzięki za odpowiedzi i inspirację. Dopiero w poniedziałek będe mógł zrobić pierwsze wybieganie po MW i po nim przyjdzie pewnie czas na decyzję.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Na wiosne zrobilam Boston (4:03, z czego 8 minut spedzilam w punkcie medycznym, gdzie mi bable traktowali), a 4 tygodnie pozniej nastepny maraton 3:52), oba niespelcjalnie plaskie. Dlugie wybiegania robilam 25km, 30km, 25, i 21, wszystko inne jak przed maratonem. Na tym drugim czulam sie lepiej niz na pierwszym 

"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:46
- Życiówka w maratonie: 3:10:02
Miałem na myśli, że ludzie stoją podbiegi interwały i co tam jeszcze jest
a ja tylko biegam po tem samej trasie stałe kilometry ...
DariaB miałem tak samo po maratonie w Warszawie, widać za drugim razem pobiegałaś bardziej ekonomicznie labo organizm był przyzwyczajony jeszcze do wysiłku, ale kiedyś rezerwy się wyczerpią, nawet moje
.

DariaB miałem tak samo po maratonie w Warszawie, widać za drugim razem pobiegałaś bardziej ekonomicznie labo organizm był przyzwyczajony jeszcze do wysiłku, ale kiedyś rezerwy się wyczerpią, nawet moje

- Maciej_J
- Stary Wyga
wariatkm, jak ty byś przy takim kilometrażu zastosował jakiś konkretny trening, zamiast nabijania kilometrów, to byś miał super wyniki, chyba że Ci na wynikach nie zależy. Ale gdybym ja był na Twoim miejscu i miał tyle czasu na bieganie to bym wdrożył trening z interwałami i "czym tam jeszcze jest" i by było super. Przemyśl to
BTW: biegniesz w Poznaniu? Pewno tak co?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:46
- Życiówka w maratonie: 3:10:02
Maciej_J pisze:wariatkm, jak ty byś przy takim kilometrażu zastosował jakiś konkretny trening, zamiast nabijania kilometrów, to byś miał super wyniki, chyba że Ci na wynikach nie zależy. Ale gdybym ja był na Twoim miejscu i miał tyle czasu na bieganie to bym wdrożył trening z interwałami i "czym tam jeszcze jest" i by było super. Przemyśl to
Mnie przerażają te wasze literki i cyferki przy treningach i interwałach, za leniwy jestem, żeby tak trenować