trening wysokogorski

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bebej68
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from outsider on 1:52 pm on Jan. 2, 2006
Odpowiem głupio:oczko: : gdyby zawodnicy, do których od kilku lat należą rekordy Polski, ciągle przez nikogo nie poprawione, trenowali teraz w polskich klubach, mieliby pewnie gorsze wyniki.
Nie decydują tylko warunki geograficzne czy talent ale także "otoczenie".Przy gorszej bazie sportowej i "atmosferze" trudniej trafić do klubu i odnieść sukces.
Outsider, nawet nie wiesz jak idealnie trafiasz ostatnio swoimi wypowiedziami w moje odczucia. Ta ksiazeczka, która polecasz Grzegorza Prusa, dzięki wielkie za rekomendację, próbuje całosciowo odpowiadac na wiele pytań stawianych na tym forum i nie tylko. Na dzień dzisiejszy jestem nią oczarowany chociaz o treningu wysokogórskim jest tam tylko na 2 stronach.
MB
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from tomasz on 4:40 pm on Jan. 2, 2006

. Ale pytam w jakim stopniu jest to ważne, oraz ile "pomaga"?
Jak i ile to nie wiem.
Moje odczucia po wyjazdach w góry to tylko takie tam subiektywne obserwacje.

Trzeba by zebrać dwie grupy zawodników w tym samym wieku na podobnym poziomie zaawansowania, podobnych wynikach na ostatnich zawodach i jedną wysłać w góry(tzn  mają tam tylko mieszkać) drugą pozostawić na nizinie i zaaplikować im taki sam trening a po jakimś czasie sprawdziany. Przydałyby się także jakieś badania przed wyjazdem i po. Wtedy miałbyś odpowiedź.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ