A więc wybranie się do klubu było najwłaściwszym posunięciem i trzeba było posłuchać wcześniej
Trening Sprinterski - Pytania
-
PavloJ
- Dyskutant

Żeby nie było, napiszę jak się potoczyły losy dalej 
A więc wybranie się do klubu było najwłaściwszym posunięciem i trzeba było posłuchać wcześniej
7 czerwca zapisałem się, od razu pojechałem na sprawdzian, wypadłem świetnie i przyszły zawody
Teraz mam już za sobą sporo startów, na razie z lepszych rekordów na 200m (22,71) i 400m (50,43)... Gdybym wcześniej był w klubie pewnie też spokojnie dostałbym się na OOM. Pobiegłem w PK i okazało się że top8 Polski było w zasięgu. Tak czy inaczej nie chcę się rozpisywać. Ale gdyby ktoś przypadkiem trafił na ten wątek to zachęcam do tego, żeby nie zwlekać i jak ktoś chcę biegać to niech zapiszę się do klubu
Pozdrawiam
- fotman
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Spojrzałem na wyniki 400m PK na OOM i... jest was dwóch bliźniaków, czy biegałeś dwa razy pod rząd w odstępie 5min.? 
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
O MOIM TRENINGU
- fotman
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak czy owak, gratuluję wyników.
Przebiegnięcie 400m poniżej 51s bez treningu specjalistycznego mając 17 lat daje nadzieje na dobre wyniki.
Zależy jak twoje trenowanie wyglądało wcześniej, ale jeżeli nie byłeś w jakimś mocnym treningu, to po solidnie przetrenowanej lekkoatletycznej zimie nie powinieneś mieć problemów z bieganiem w okolicach 48s.
Jeżeli w kolejnym sezonie zbliżysz się do 47s, to znaczy, że masz kawał talentu.
Z życiówek wnioskuję, że wytrzymałości nie musisz dorabiać- masz naturalną wytrzymałość szybkościową. Trzeba mądrze pracować nad szybkością. Wytrzymałość typową dla 400m możesz zacząć robić za sezon lub dwa. Teraz szybkość i podtrzymywanie wytrzymałości szybkościowej.
Budowę ciała masz idealną dla młodego czterystumetrowca.
Mam nadzieję, że twój trener zna się na rzeczy.
Pamiętaj, że w treningu lekkoatletycznym juniora obowiązuje zasada: lepiej trenować dużo za mało, niż odrobinę zbyt mocno.
Powodzenia. Trzymam kciuki.
Przebiegnięcie 400m poniżej 51s bez treningu specjalistycznego mając 17 lat daje nadzieje na dobre wyniki.
Zależy jak twoje trenowanie wyglądało wcześniej, ale jeżeli nie byłeś w jakimś mocnym treningu, to po solidnie przetrenowanej lekkoatletycznej zimie nie powinieneś mieć problemów z bieganiem w okolicach 48s.
Jeżeli w kolejnym sezonie zbliżysz się do 47s, to znaczy, że masz kawał talentu.
Z życiówek wnioskuję, że wytrzymałości nie musisz dorabiać- masz naturalną wytrzymałość szybkościową. Trzeba mądrze pracować nad szybkością. Wytrzymałość typową dla 400m możesz zacząć robić za sezon lub dwa. Teraz szybkość i podtrzymywanie wytrzymałości szybkościowej.
Budowę ciała masz idealną dla młodego czterystumetrowca.
Mam nadzieję, że twój trener zna się na rzeczy.
Pamiętaj, że w treningu lekkoatletycznym juniora obowiązuje zasada: lepiej trenować dużo za mało, niż odrobinę zbyt mocno.
Powodzenia. Trzymam kciuki.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
O MOIM TRENINGU
O MOIM TRENINGU
-
PavloJ
- Dyskutant

Znaczy, coś lekko trenowałem, ale pod najkrótsze sprinty i był to słaby trening. Trener podsumował go, że dobre te, że Coś tam się ruszałemfotman pisze:Zależy jak twoje trenowanie wyglądało wcześniej, ale jeżeli nie byłeś w jakimś mocnym treningu, to po solidnie przetrenowanej lekkoatletycznej zimie nie powinieneś mieć problemów z bieganiem w okolicach 48s.![]()
W 2008r jego podopieczni zdobyli srebrny i brązowy medal na MPJ (na dystansie 400m) i pobili Klubowy Rekord Polski Juniorów w sztafecie 4x400m, czyli wiem, że dobrze trafiłemfotman pisze:Mam nadzieję, że twój trener zna się na rzeczy.
Dzięki. Zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam.fotman pisze:Powodzenia. Trzymam kciuki.