Trening Sprinterski - Pytania

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
PavloJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Żeby nie było, napiszę jak się potoczyły losy dalej :)
A więc wybranie się do klubu było najwłaściwszym posunięciem i trzeba było posłuchać wcześniej :) 7 czerwca zapisałem się, od razu pojechałem na sprawdzian, wypadłem świetnie i przyszły zawody :) Teraz mam już za sobą sporo startów, na razie z lepszych rekordów na 200m (22,71) i 400m (50,43)... Gdybym wcześniej był w klubie pewnie też spokojnie dostałbym się na OOM. Pobiegłem w PK i okazało się że top8 Polski było w zasięgu. Tak czy inaczej nie chcę się rozpisywać. Ale gdyby ktoś przypadkiem trafił na ten wątek to zachęcam do tego, żeby nie zwlekać i jak ktoś chcę biegać to niech zapiszę się do klubu :) Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Spojrzałem na wyniki 400m PK na OOM i... jest was dwóch bliźniaków, czy biegałeś dwa razy pod rząd w odstępie 5min.? :orany:
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
PavloJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie, nie... Ten drugi to również Paweł Jasiński, również 1993r, ale on jest z KS Podlasie Białystok i on pobiegł tam 53 z hakiem. Zgłosił się bardzo późno i chyba stąd problemy :) Ja biegłem w pierwszym biegu i te 50,43s :)
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak czy owak, gratuluję wyników.
Przebiegnięcie 400m poniżej 51s bez treningu specjalistycznego mając 17 lat daje nadzieje na dobre wyniki. :taktak:
Zależy jak twoje trenowanie wyglądało wcześniej, ale jeżeli nie byłeś w jakimś mocnym treningu, to po solidnie przetrenowanej lekkoatletycznej zimie nie powinieneś mieć problemów z bieganiem w okolicach 48s. :lalala:
Jeżeli w kolejnym sezonie zbliżysz się do 47s, to znaczy, że masz kawał talentu.
Z życiówek wnioskuję, że wytrzymałości nie musisz dorabiać- masz naturalną wytrzymałość szybkościową. Trzeba mądrze pracować nad szybkością. Wytrzymałość typową dla 400m możesz zacząć robić za sezon lub dwa. Teraz szybkość i podtrzymywanie wytrzymałości szybkościowej.
Budowę ciała masz idealną dla młodego czterystumetrowca.
Mam nadzieję, że twój trener zna się na rzeczy.
Pamiętaj, że w treningu lekkoatletycznym juniora obowiązuje zasada: lepiej trenować dużo za mało, niż odrobinę zbyt mocno.
Powodzenia. Trzymam kciuki.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
PavloJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

fotman pisze:Zależy jak twoje trenowanie wyglądało wcześniej, ale jeżeli nie byłeś w jakimś mocnym treningu, to po solidnie przetrenowanej lekkoatletycznej zimie nie powinieneś mieć problemów z bieganiem w okolicach 48s. :lalala:
Znaczy, coś lekko trenowałem, ale pod najkrótsze sprinty i był to słaby trening. Trener podsumował go, że dobre te, że Coś tam się ruszałem :)
fotman pisze:Mam nadzieję, że twój trener zna się na rzeczy.
W 2008r jego podopieczni zdobyli srebrny i brązowy medal na MPJ (na dystansie 400m) i pobili Klubowy Rekord Polski Juniorów w sztafecie 4x400m, czyli wiem, że dobrze trafiłem :)
fotman pisze:Powodzenia. Trzymam kciuki.
Dzięki. Zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ