półmaraton

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Albercik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rono, właśnie tak uważam ale ponieważ nie jestem specjalnie doświadczony w stratach to nie śmiałem powiedzieć tego na głos. Mam nawet podejrzenia, że rada "zacząć ostro, a potem przyśpieszyć" to żart, bardziej doświadczonego kolegi w stosunku do żółtodzioba :). Dla mnie w każdym bądź razie niewykonalne. Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niech się wstydzą ci, którzy nie biegają.
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jarro w swojej 'rekomendacji' parafrazował bardzo znanego biegacza. I oczywiście w jego przypadku to było skuteczne. Ale to był właśnie ON! (a kto to był - to będzie zagadka - pewnie bardzo łatwa :) )
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To Polak?
Awatar użytkownika
MiS
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Albercik - jeżeli czas, który zamierzasz osiągnąć jest średnią wyciągniętą z Twoich treningów, to możesz spokojnie odliczyć kilka minutek;)
Adrenalina pomoże w realizacji Twego celu;)
A może warto pierwszy start zrobić "testerem"? Milej jest dobiec do mety z lekkim zapasem sił, zwłaszcza jeśli nie biegniesz na rekord. Dzięki temu zyskasz ochotę na kolejny bieg i będziesz miło wspominał zawody. Choć tutaj (mówię o exploatacji sił na końcówce) w moim przypadku są dwie drogi, ale ... to inna bajka. Życzę POWODZENIA! I koniecznie daj znać o wyniku Twego biegu!;)
www.entre.pl
MiŚ
Awatar użytkownika
Albercik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziwne, wydawałó mi się, że już odpowiadałem na wypowiedź MIS-ia. No cóż może to z przetrenowania ;).
W każdym razie bardzo dziękuję z radę, dokładnie tak mam zamiar biec. Na rekordy przyjdzie pora. Tym razem zależy mi na dobrej formie na mecie i czasie w rozsądnych (dla mnie) granicach. Oczywiście o wyniku napiszę. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
MiS
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

to nie wina przetrenowania;)
w sobotę nie mogłem zalogować się na tę stronę a dzisiaj .... okazało się, że "zjadło" kilka moich postów .... Admin pokazuje kto tu rządzi:hejhej:
www.entre.pl
MiŚ
Awatar użytkownika
Albercik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jaro, niestety nie bardzo wiem o kogo chodzi :(. Słyszałem kiedyś o jakimś Czechu, który biegał jakieś inne dystanse czy w ogóle jakiś inną dysyplinę i dla odmiany pobiegł z innym sportowce, niezłym maratończykiem. Podobno właśnie ten Czech zaczął ostro, a po jakimś czasie stwierdził, że należy przyśpieszyć czym wprawił w osłupienie tego maratończyka, ale niestety szczegółów nie znam być moż ta opowieść jest taka sama jak ta o rozdawaniu rowerów na Placu Czerwonym ;)
Awatar użytkownika
Albercik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

MIS dzięki, bo już myślałem, że źle ze mną ;), a tak to wygląda, że bedę żył :). Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ali
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To chyba Haile Gebrselassie tak mówił?
Awatar użytkownika
Albercik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam ponownie. Wczoraj był ten dzień, półmaraton. Czas jaki uzyskałem to 1 h 56 min, a więc plan zrealizowałem ale niedosyt pozostał, prawdopodobnie biegłem trochę za bardzo asekuracyjnie (przyśpieszyłem dopiero na 17 km) ale za to przybiegłem w formie jak po 10 km (to chyba zasługa atmosfery bo wieczorem poczułem w mięśniach). Natomiast impreza super ( co pradwa dla mnie pierwsza), faktycznie bieg z innymi uczestnikami powoduje, że człowiek myśli optymistycznie. No cóż teraz pozostaje mi realizować plan dalej tzn. zbijanie wagi (90 kg przy 183 cm) i maraton w przyszłym roku, a po drodze może jeszcze jakiś bieg, a może dwa :)
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluję, zrzucisz 10 kg i będzie dobrze.
Turecki
Awatar użytkownika
MiS
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

GRATULACJE!!!! Tak trzymaj;)!!!!
www.entre.pl
MiŚ
Awatar użytkownika
MiS
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Turecki ma rację - zrzucisz kilka kilogramow, a nogi będą Cię same niosły po życiówki;) Mam podobny wzrost do Ciebie (182), waga ok. 71 kg (nie sprawdzałem od jakiegoś miesiąca.. ;)). Fakt, że wyglądam mizernie, ale za to jak się czuję!:hejhej:
Pamiętaj tylko, że lepiej wolniej a dalej;)
Os3sz już zęby na kolejny bieg???;)
www.entre.pl
MiŚ
Awatar użytkownika
Albercik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuję! No właśnie z tą wagą to mam delikatnie mówiąć problem. Zaczynałem od ok. 100 kg ale na 90kg się zatrzymałem i dalej to idzie jak po grudzie. Co się uda parę kg to po chwili wraca z powrotem. Może jakieś "złote rady"? Co myślicie o teori biegu z tętnem 130? Czy ktoś to sprawdzał na sobie? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ