Trening siły przed czy po treningu biegowym?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.

Trening siły przed czy po treningu biegowym?

Przed
3
10%
Po
19
66%
W inny dzień wolny od biegania
7
24%

Liczba głosów: 29
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

OlekB pisze:Masakra, co znaczy trening siłowy, namasę, na redukcję, na jeszcze inne cele, na masę napewno nie w dni treningowe, na ujędrnienie i rozruszanie deczko mieśni przed, ale nigdy nie powinno się ćwiczyć siłowo i biegać, jak już to po przynajmniej 3-4 posiłkach

pozdro
OlekB ale mu napewno nie chodzo o to żeby bić rekordy w wyciskaniu na klate albo w martwym ciągu, ale bardziej ogólnorozwojówka, takie kilkanaście minut z hantelkami na pewno nie zaszkodzi
RUN FOREST RUN!!!
PKO
Malwina88
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To ja się dołączę do pytania. Jestem na redukcji. I biegam rano. Przed bieganiem piję małą delikatną kawę z mlekiem (taka co ma w sobie tylko 20% kawy rozpuszczalnej) i jakaś przekąska np kromka chleba chrupkiego z dżemem. I jak wracam z biegania to mogę robić potem ćwiczenia? Nie chodzi mi o siłę biegową a zwykłe ogólnorozwojowe. Nie chodzi mi o zrobienie masy a redukcja kilku kg ale z tłuszczu. Byłam bym wdzięczna za podpowiedź.
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ta kawa to głupi pomysł, odpuścił bym sobie i wypił przed siłownią.
Po kilku posiłkach 2-3, dajcie kurde zregenerować się mięśniom, one nie są ze stali.
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Malwina88
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aha rozumiem... Czyli jednak lepiej po południu, muszę to zmienić. Tzn akurat w moim przypadku to nie siłownia a zwykłe ćwiczenia robione w domu po bieganiu. Jak np brzuszki, ćwiczenia na plecy, trochę ręce itd. Bez obciążenia, no chyba że własnego ciała. Chociaż szczerze przyznam, że ćwiczenia po bieganiu są łatwiejsze, jeden trening i z głowy ;) no ale kto powiedział że ma być prosto.
Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ