Atak na 2.40 na MW

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Irko a jaką masz życiówkę w półmaratonie !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from RobertD on 9:52 am on June 24, 2003
Quote: from ours brun on 2:01 pm on June 22, 2003
Spotkałem się z jeszcze takim zjawiskiem: złamanie "trójki" w maratonie jest dowodem osiągnięcia średniego poziomu amatora biegów... Znam takich, którzy bardzo chcieli osiągnąć taki wynik, trenowali, marzyli, snuli plany itd. A co potem, gdy osiągnęli? Byli zdziwieni że to w sumie nic wielkiego, że brakuje im już motywacji, że maraton nie jest aż tak ciekawym biegiem... (oczywiście ci z nich, którzy skierowali się na biegi górskie czy terenowe dobrze zrobili :))
:hahaha: To chyba o mnie
Jak pisałem to myślałem o moich francuskich kolegach, ale w trakcie pisania nawiasu pomyślałem też o Tobie :)
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja cały czas miewam sny o potędze. W michałowicach pobiegłem 35.08, a mimo to chcę pod koniec września zakręcić się w okolicach 2:32. Irko dawaj plan, moze coś z niego skradnę dla siebie.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Będę miał jakiś plan na 2.15,albo jakis starszy na 2.20 to postaram sie go zamieścić. Jednak wszystkim od razu mówię,że każdy plan jest dla innego zawodnika.
Ja sam jestem teraz na etapie konstruowania planu tzn. sprawdzam czas pełnej regeneracji po mocnym akcencie i działam wg. zasady mocny trening robi sie kiedy organizm jest wypoczęty,a po mocnym treningu musi nastąpić pełna regeneracja. Na razie sobie biegam na intuicję,notuję a pózniej postaram się dopasować do moich możliwości jakiś schemat treningu zawodowego biegacza.
Mój plan, jak to bywa, będzie eksperymentem,bo ja lubię "doświadczenia na zwierzętach".
Tak jak napisałem do 3.08 realizuję inny plan,który ma być także częścią wprowadzającą pod ten plan. Do tego czasu poczytam dzienniki treningowe najlepszych polskich matratończyków i cosik wymyślę.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Eeeetam, Irko - 2:15 - takie bzdety.
Żenujące.
Dawaj od razu plan na 2:05.

(Edited by FREDZIO at 1:09 am on June 26, 2003)
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Powariowaliście, czy co? 2:20, 2:15, 2:30, 2:40, to chyba nie to samo. Trza się zdecydować wreszcie. Jakby co, to ja atakuję 3:10 tylko że w Poznaniu. Zresztą już niedługo otworzę temat "Atak na 3:10". Tylko najpierw przygotuję się  do tematu.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio żle mnie zrozumiałeś. Ja nie będę robił tego planu na 2.15,tylko na jego podstawie ułoże plan na moje możliwośći,tj . 2.40 i koniec. Akurat takie dzienniczki treningowe będę miał,więc dlatego piszę że zamieszczę.Jak bym miał na 2.40 to bym sobie nie zawracała głowy. Na 2.15 nie jestem w stanie pobiec w tym życiu i nawet bym nie chciał. Jestem realistą,ale wolę trenować wg sprawdzonych polskich treningów,polskich zawodników a nie jakiś tam planów amerykańskich cudotwórców od trzepania kasy na niewiedzących nic laikach od biegania.Jak się komus nie podoba do niech nie czyta i już.Zresztą na razie nic konkretnego tu nie napisałem.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok, 3 raz się pytam Irko S jaką masz zyciówkę w półmaratonie !!!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No dobra Irko - rozumiem.

Arti - odpowiem za Irko - i niech on mnie poprawi.
Irko nie ma żadnej na razie żadnej rewelacyjnej życiówki w półmaratonie.
Nie miał gdzie i kiedy jej zrobić - naprawde powazny trening zaczął chyba ostatniej zimy i dopiero teraz widzi efekty włożonej pracy.
Chyba że nie wiem o jakims jego starcie z którego jest szczególnie dumny - to niech napisze.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to może być problem z atakiem na 2:40
Nawet super czas na np 10km nic nie powie o przewidywanym czasie w maratonie bo to już inna bajka...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Arti.
Przy odpowiednim treningu - a wierzę, że Irko taki robi - uważam, że nawet bieg na 1000 m może powiedzieć bardzo dużo.
To jest inna bajka - ale Irko o tym wie. I jego trening na pewno to przewiduje.
Jeśli tak jest - to jeśli tylko nie ruszy za szybko - moje zdanie jest takie, że to 2:40 już ma dawno zrobione a zbliża sie to 2:30.
Wprawdzie - co juz napisałem - wydaje mi się, że w tych zakresach prędkości - wszystkie modele zaczynają tracić swoja dokładność, zaczynają "pływać". No, zobaczymy,

Myślę sobie, ze Wojtek Wysocki tak sobie patrzy i patrzy na tą dyskusję i nic nie mówi. Ale coś przeciez mysli a nie chce się widać podzielić z nami swoją opinią.
A JEST PRZECIEŻ TU MODERATOREM !!! HALO !!! MODERATORZE !! POWIEDZ COŚ!!!
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti sorry już mówię,międzyczas z Dębna tego roku równe 1.20.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Łeeee to z luzem pobiegniesz 2:40  ;-)
Dasz radę spoko, teraz to już jestem o Ciebie spokojny ;-)
Powodzenia !
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Quote: from Irko S on 6:21 am on June 26, 2003
Akurat takie dzienniczki treningowe będę miał,więc dlatego piszę że zamieszczę.Jak bym miał na 2.40 to bym sobie nie zawracała głowy. Na 2.15 nie jestem w stanie pobiec w tym życiu i nawet bym nie chciał. Jestem realistą,ale wolę trenować wg sprawdzonych polskich treningów,polskich zawodników a nie jakiś tam planów amerykańskich cudotwórców od trzepania kasy na niewiedzących nic laikach od biegania.Jak się komus nie podoba do niech nie czyta i już.Zresztą na razie nic konkretnego tu nie napisałem.
 Irko nie obrażaj się na mnie. Wiesz, że jestem wielkim zwolennikiem Twojego stylu i podejścia do treingów. Dokładnie tak samo długo biegam jak Ty, więc zawsze jestem szczególnie zaintersowany Twoimi postepami i sposobem do ich osiągnięcia.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

{Irko S} Podając czas z półmetka z Dębna warto żebyś dodał czas 2 części, który był dramatycznie słabszy. Od miesięcy się tu spotykamy i dlatego wiem, że trzaskasz sporo km, więc obstawiam raczej, że będziesz wybiegany i pociągniesz równie mocno 2 część, ale w 1:20 będzie b. ciężko. Życzę Tobie dobrze, ale jestem sceptyczny.
ODPOWIEDZ