Obóz w Szklarskiej Porębie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jasne!!! jeeeeee "TO JE TO"-jakby to ujał krecik z czeskiej bajki!-:) to jest ten zamek! byłem na nim raz ...bo ....trasa jest męcząca szczególnie wracanie z Chojnika do Szklarskiej kiedy już ...pali się lampka "rezerwa"-:) a tu trzeba przez Jagniątków i całe regle przetruchczyć ...

Kurcze! to fajna rzecz takie "przypominanie" sobie miejsc okupionych ....litrami potu, aczkolwiek związanych z uczuciem pt. "byłem tam, biegałem tam, ZDOBYŁEM tą górkę!"

Dla mnie w Szklarskiej najpiękniesza trasa treningowa to ta jaką sobie zafudowałem na obozie chyba w 2000 r.-wyjazd PKS -em (tak! tak!-:)do Karpacza (chyba o 9:00 ze Szklarskiej) i ...z Karpacza biegiem -na Śnieżkę i ...powrót górami (granią) przez Słoneczniki, przełęcz Karkonoską, Mały Szyszak i Szrenicę do centrum  Szklarskiej ...oczywiście ..na obiad się spóźniłem jakieś ...4 godziny-:)

PS- czy na tym zdjęciu to TY kledzik ? coś mój wzrok od czytania lekarskich recept szwankuje!-:)

pozdrawiam i dzięki za chwile wspomień i ..myśl że ..muszę tam szybko wrócić by umocnić się psycho-fizycznie!

CZE
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
New Balance but biegowy
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak Stasiar, gdzies tak po 7km od Szklarskiej na drodze pod reglami nie dobiegajac do asfaltu odbija sie w prawo do przesieki. Swoja droga droga pod reglami od Szklarskiej do Przesieki to idealny teren do plaskiego biegu dlugiego - tam i z powrotem jest 30km.

Swoja droga widze, ze tak duzo ludzi sie wybiera do Szklarskiej, ze na pewno kogos spotkam.

Gigant, jesli planujesz oboz w lipcu to na pewno szykujesz sie do Biegu Powstania Warszawskiego, a jesli w sierpniu to moze Maraton Warszawski?

Jak sie czujecie po wczorajszym maratonie?

(Edited by PAwel at 3:53 pm on May 11, 2003)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam Wyge znającego tajniki reglowej trasy!
tylko tak do konca Pawle nie jestem przekonany ze jest to płaska trasa:)- sa pewne podbiegi ale ...w granicach płaskieh trasy się mieszczą!-:)

No tu już Kledzik wie na kogo moze liczyć w pokazaniu całej oznaczonej trasy!-:) A do którego Kilometra jest oznaczona trasa - Moze Paweł wie?

Mam pytanie: Paweł podał tak "7 km od Szklarskie jest odbicie ..." ja biegłem od punktu oznaczonego Okm drogą na regle i ..zdrobiłem ok 5-5,5km i juz wtedy przecinałem asfalt drogi na Jelenia ,.,,wydaje mi się ze te odbicie jest około 4 -4.5 ok na reglach.

A'propos Pawle skąd liczysz te 7km - od stadionu moze (to by się zgadzało tak mnie wiecej-:)

pozdro
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Droga odbija w prawo  prowadzac w dol . O ile pamiec mnie nie myli to najpierwz lewej dobiega droga spod Kamienczyka a zaraz potem jest to odbicie w prawo .
Ja dobiegalem tak do samej Przesieki .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from wojtek on 4:38 pm on May 11, 2003
Droga odbija w prawo  prowadzac w dol . O ile pamiec mnie nie myli to najpierwz lewej dobiega droga spod Kamienczyka a zaraz potem jest to odbicie w prawo .
Ja dobiegalem tak do samej Przesieki .
Biegnac dalej prosto dobiegniesz do Michalowic. Z tamtad zas mozna wrocic przepiekna trasa: w dol do rzeki Kamiennej i jej dolina, przebiegajac w poblizu wodospadu Szklarki do Szklarskiej Poreby (wbiegamy kolo mlyna sw. Lukasza)

kledzik
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to by się mniej więcej zgadzało co napisał Wojtek- jest tam jedna krzyżówka i na dół się biegnie do Kamieńczyka zaś w prawo chyba jest dalszy ciąg drogi pod reglami.

pozdro
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba stasiar mylisz Kaminczyk z Kamienna.

Krzyzowki o ktorej pisal wojtek nie przeoczysz jezeli bedziesz trzymal sie "czarnego szlaku". Przez krotki odcinek Droga pod Reglami pokrywa sie ze szlakiem niebieskim i czarnym. Na wspomnianej krzyzowce szlaki sie rozchodza: niebieski do Michalowic, czarny (wraz z Droga pod Reglami) do Jagniatkowa.

kledzik
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

przepraszam kledzika! pisałem te słowa z pracy i nie znam aż tak dobrze tych wodospadów w Szklarskiej. Teraz dorwałem mapę i ...wszystko jasne!W miejscu tej krzyżówki odbija szlalk czarny w prawi  i w tą stronę nalezy pobiec. Jednak szlak ten dobiega do drogi i wczesniej jest odbicie z tego szlaku znów w prawo i ..to jest ta droga do Przesieki tzn to wydłużnie drogi pod reglami (wychodziło by tak ze słów Wojtka). Niestety nmie biegłem tędy ale teraz to widze tak ..teoretycznie!-:)
Co do krzyzówki o którj pisałem to odbicie w dól jest oczywiście na wodospad SZKLARKI!(jest to droga nei szlak) -tal mniej wiecej 3-3,5km biegu od początku regli!

pozdro

ps.kurcze chyba sobie przyznamy ....odznaki telepatycznego przwewodnika karkownoskiego parku narodowego ze specjalnością "droga pod reglami"-:)
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stasiar, pojęcie "podbieg" jest względne.

Kiedyś biegnę sobie od wodospadu na Szrenicę z wywieszonym ozorem i spotykam Darka Wieczorka, który mi mówi, że robi sobie podbiegi. Chyba 3 takie "podbiegi" sobie wtedy zrobił. Z tego punktu widzenia przyznaj, że Droga Pod Reglami to "płaściutka" trasa, aż wstd biegać po czymś tak płaskim będąc na obozie GÓRSKIM, he, he.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
stasiar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No z tym się zgodzę ...droga na szrenicę to ...to co niedzwiadki lubią najbardziej w górach czyli ...po kamolach w górę! oczywiście potem jest wspaniała cześciokątna kostka ale.... i tak podbieg fajnie męczy! lubie takie podbiegi byle ...nie często-:)
niby tylko  ok 3 km w górę ale ...hmmm jak fajnie twardnieją czworokłowe ...-:)

Tak z tego punktu widzenia to ..regle to ..taka sobie traska "po stole".

Mam nadzieję że się kiedyś spotkamy i zafundujemy sobie takie podbiegi ala 10 razy ....SZRENICA (zbieg  w truchciku)-:)
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie zarezerwowałem pokój w Szklarskiej w terminie 28 czerwca - 5 lipca. Marekmtm też tam w tym okresie będzie. Czy jeszcze ktoś wybiera sie d oSzklarskiej? Podajcie terminy.
ENTRE.PL Team
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PAwe³, miniemy siê niestety.
Jadê do Szklarskiej z Piotrem 19 czerwca. Bêdziemy tam do 28 czerwca.

Ju¿ przebieram nó¿kami, nie mogê siê doczekaæ!!!
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joy, jak dotrzecie do Szklarskiej to koniecznie, ale koniecznie musicie pojechać samochodem do Jakuszyc, zaparkować przy stacji benzynowej i Dolną Ścieżką Końskiej Jamy (na mapach jest taka nazwa) pobiec w kierunku wschodnim. Po 2km mijacie skrzyżowanie, biegniecie dalej prosto i po 5 minutach po lewej stronie otworzy się przed wami zapierający dech w piersiach widok na Dolinę Izerską. Jest to dla mnie jeden z najpiękniejszych widoków jaki widziałem, tym bardziej, że w odróżnieniu od Karkonoszy jest to teren prawie zupełnie pozbawiony turystów.

Też się nie mogę doczekać.
ENTRE.PL Team
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziêki, zapamiêtam! :)
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja będę 16 czerwca u triathlonistów. Mają tam zgrupowanie przed ME w Karlovych Varach.

R.
ODPOWIEDZ