Przygotowanie do 1/2 maratonu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bleez pisze:- po czwarte, po cholere tyle kropek.......................................... :hej:
Bo.............. tompoz.................. już.................. tak.................... ma..............
PKO
dadool
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Ja też bardzo proszę o poradę jak się najlepiej przygotować do półmaratonu 28 marca. Mam lat 47, biegam od pół roku, w Biegu Niepodleglości 10 km miałem 46:36. I biegam 4-5 razy w tygodniu, szukam planów treningowych, włączyłem jakieś interwały, tysiączki itp czytam wszystko ale mam poczucie, ze poruszam sie po omacku. A zwazywszy na swój wiek nie mam zbyt wiele czasu :).
Półmaraton przebiegnę to wiem - ale w jakim czasie mam szansę go przebiec gdy będę trenował? I jak mam trenować?
Słowem poradźcie jak stworzyc dobry dla siebie plan, proszę.
Dziekuję z góry.
tomasz

Nieprzeczytany post

Czepiacie się Tompoza.
Tutaj na forum prawie nikt nie pisze poprawnie imion, bo ma problem z przypadkami, i jakoś nikogo to nie razi. Zamiast „Tomaszu” zewsząd „Tomasz” się przewija. Czy tak trudno odmieniać przez przypadki?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DeeL pisze:
bleez pisze:- po czwarte, po cholere tyle kropek.......................................... :hej:
Bo.............. tompoz.................. już.................. tak.................... ma..............
tompozowi spacja w klawiaturze poszla...
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dadool, na razie nie ma co szaleć, raczej ogólnie się rozbiegiwać i dbać o ogólna kondycję i siłę. Plan do półmaratonów Warszawa/Poznań na pewno się u nas pojawi, choć dziś nie jestem pewien kiedy.

Tomaszu :ble: - ważna jest jasność przekazu, a sprawę imion możesz zgłosić Radzie Języka Polskiego. Ja stawiam, że niedługo te formy zostaną usankcjonowane ; )
tomasz

Nieprzeczytany post

Konformiści, jeszcze trochę to wszystko będzie już poprawne :hej:
dadool
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Dadool, na razie nie ma co szaleć, raczej ogólnie się rozbiegiwać i dbać o ogólna kondycję i siłę. Plan do półmaratonów Warszawa/Poznań na pewno się u nas pojawi, choć dziś nie jestem pewien kiedy.
Dzięki na plany będę czekał. Generalnie dość ostroznie do tego swojego biegania podchodzę. Ale lepiej mieć plan niż go nie mieć, nieprawdaż?
A ja swojego za bardzo nie mam:(
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ