Ale dla mnie trening sily biegowej jest ciekawszy niz bieganie.

Poza tym czy nie jest tak ze skipy oprocz wyrabiania sily miesni poprawiaja rownoczescie krok biegowy? Utrwalaja nawyki? Uelastyczniaja miesnie, sciegna?
chce przez to powiedziec, mniej wiecej tyle ile juz zdazyl nagor napisachopehope22 pisze:"ale obawialbym sie o technike, rozne przyruchy itp., ktore przy robieniu klasy mistrzowskiej nie pomoga" - co chciałes tbogo przez to powiedzieć?
Nie za bardzo zrozumiałem.
Tomek do AZS Opole zapukałem już. Czekam na odpowiedź od pana Ryszarda Marcinów z AZS Opole.
Jak uda się nawiązać z jakimś trenerem współprace to napisze wam rozpiske jaką dostałem treningu. Tymczasem będę realizował plan Nagora.
Ja jako siłę biegową to różnego rodzaju podbiegi (krótkie długie) i ćwiczenia wzmacniające na wszystkie mięśnie, a skipy zostawiłbym jako poprawa techniki chodź na technikę najlepsze są według mnie ćwiczenia na płotkach, wieloskok to tak na pograniczu siły a techniki chodź wieloskok na podbiegu bardzo dobra siła.tomasz pisze:Więc co chłopaki zalecacie konkretnie jako porządna siła biegowe, jeśli skipi i wieloskoki są archaiczne?
No i co z techniką?