Bieganie po schodach

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Pisklak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na schody po Stadionie X-lecia chyba nie bardzo, psy, dzicy i ochroniarze. Chyba że ktos zna bezpieczne miejsce. Moze od strony Wisły? Tam chyba jest tylko parking. Jeśli chodzi o podbieganie osobiscie wolę się wymęczyć na Agrykoli i tyłach Sejmu aż do muzeum Wojska PL. Bardziej naturalnie i przyjemnie (trzeba tylko uważać na Leppera)
Paweł
New Balance but biegowy
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byæ mo¿e mijamy siê czasami na ¶cie¿kach Agrykoli. Ja te¿ tam biegam.
SlowMag
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wracając do tematu!
Postanowiłem również urozmaicić trening poprzez bieg po schodach - przyczyna - silne wiatry często połączone z opadami deszczu!
Postanowiłem odwiedzać klatkę (schodową) co 2 tygodnie.
Pierwszy trening: 7X13 pięter szybki chód (co drugi stopień), na dół windą! Żadnych efektów ubocznych - nawet mniejszy bół nóg niż zazwyczaj!
Drugi trening: 7x13 pięter analogicznie, w dół również klatka (działała tylko jedna winda - zmiana niejako wymuszona):-)
Efekty uboczne: wydłużenie czasu treningu tylko o ok. 10 % - wniosek - nogi nie są o wiele wolniejsze od windy! Ale to nie wszystko! Trening odbył się we wtorek, a ja dopiero jutro zamierzać iść pobiegać!
Dlaczego? Bół łydek! I to jaki!!!
Nasuwa się tylko jeden wniosek: nie doceniałem pracy nóg w zejściu - wcześniej nie schodziłem szkoda kolan, podobno!
Jak powinien wyglądać mój następny terning z serii - "dlaczego, aby wejść na klatkę schodową muszę z sobą brać kilka dodatkowych kluczy"?
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No jak ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poniosło mnie z końcem tygodnia słuzbowo do Jeleniej Gory. Wiec pierwszego dnia przed pracą pod Szklarską i 30min w górę i w dół, a wieczorem powtórka. Następnego dnia 1h w górę (ok. 500m przewyższenia) z czego częściowo już po sporych kamulcach, jak duuuuże schody i 1h w dół. Z odczytów Polara tak jakby w sumie z 40km biegu (kcal).
Chodzę dzisiaj jak John Wayne, ale bolą zupełnie inne kawałki człowieka niż po płaskim bieganiu. Pierwszy raz biegałem w górach, było super, polecam. Zgubił mi się też gdzieś jeden kilogram :) .

Mifor
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Mifor on 5:52 pm on Feb. 18, 2002
Pierwszy raz biegałem w górach, było super, polecam. Zgubił mi się też gdzieś jeden kilogram :) .

Mifor
Widzę, że jeszcze jeden góral na forum -  i jak tu nie zrobić specjalnego działu "Biegi górskie" :)
ODPOWIEDZ