Plany Treningowe
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja nie mam nic do ich merytoryki bo powalająca forma nie pozwoliła mi na jej zgłebienie.

Powien inaczej.
Wydaje mi się, że bardzo ważne jest to, że pokazanie w sensie ogólnym co mamy robić w konkretnym mezocyklu i dlaczego jest bardzo cenne.
Innimy słowy - zrobić plan taki, żeby później każdy pytań do niego było możliwie najmniej.
Abstrahując od firmy ORMA - proponuję więcej opisów o całościowych prekrojach mezocyklii.
Wydaje mi się, że bardzo ważne jest to, że pokazanie w sensie ogólnym co mamy robić w konkretnym mezocyklu i dlaczego jest bardzo cenne.
Innimy słowy - zrobić plan taki, żeby później każdy pytań do niego było możliwie najmniej.
Abstrahując od firmy ORMA - proponuję więcej opisów o całościowych prekrojach mezocyklii.
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mnie ten opis ORMY troche przerazil, moze dlatego ze komplikuja sprawy dla mnie naturalne i oczywiste.
Plany naprawdę fajnie zrobione
Plany naprawdę fajnie zrobione
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Fist - a nie widziałeś jeszcze co dostają zawodnicy.Fist pisze:Mnie ten opis ORMY troche przerazil, moze dlatego ze komplikuja sprawy dla mnie naturalne i oczywiste.

A co dostają?
Kurczę, teraz wyszedłem w waszych oczach na wielbiciela ORMY. Ale chłopaki, mi chodził o to, że powinno się pisać nieco szerzej w komentarzach.

Kurczę, teraz wyszedłem w waszych oczach na wielbiciela ORMY. Ale chłopaki, mi chodził o to, że powinno się pisać nieco szerzej w komentarzach.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Tomek, większość naszych komentarzy jest za mała, zgadzam się, poprawimy to, ale już trzeba to było wstawić.
Co do ORMY, wolę, żeby każdy zdanie wyrobił sobie sam. Muszę z nimi uzgodnić co mogę pokazać bo dostałem materiał z zastrzeżeniem że tylko do mojej wiadomości. Ale mam nadzieję, że w styczniu obszerny materiał się ukaże
Tomasz - Ty się powinieneś zgłosić do ORMY, że chcesz u nich pracować. Poważnie.
Co do ORMY, wolę, żeby każdy zdanie wyrobił sobie sam. Muszę z nimi uzgodnić co mogę pokazać bo dostałem materiał z zastrzeżeniem że tylko do mojej wiadomości. Ale mam nadzieję, że w styczniu obszerny materiał się ukaże
Tomasz - Ty się powinieneś zgłosić do ORMY, że chcesz u nich pracować. Poważnie.
Nie wiem dlaczego ale wyczuwam głęboką ironięFREDZIO pisze:Tomasz - Ty się powinieneś zgłosić do ORMY, że chcesz u nich pracować. Poważnie.

Wiemy jakie masz zdanie co do ORMY, skoro zachęcasz mnie do współpracy z nimi to odnoszę wrażenie, że o mnie masz podobne zdanie co o nich.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam pytanko w sprawie treningu na 1500m http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385 Pod spodem tego planu jest objaśnienie jak wykonywać odcinki 4x500, 4x400, natomiast nie pisze jak należy wykonywać odcinki np. 4x100 lub 6x100, czy należy je wykonywać tak samo to znaczy zaczynać wolniej a kończyć z prędkością startową? Czy może jakoś inaczej?
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Przy tego typu odcinkach jest literka "P " oznaczajaca przebiezki. Ich opis znajdziesz nad planem.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam kolejne pytanie do planu na 1500m: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385 bo już w następnym tygodniu zacznę jego realizację. Chodzi mi mianowicie o to czy podczas jego realizacji można biegać 1500m na czas, aby patrzyć czy robimy postępy, czy nie można lepiej tego dystansu w tym okresie nie biegać? A jeśli można to który dzień w planie będzie do tego najlepszy? I jeszcze jedno pytanko, czemu jak próbowałem biec 1500 w tamtym tygodniu to nie mogłem ukończyć tego biegu, przecież wytrzymałość powinna być bo okresie zimowym, a u mnie jest raczej szybkość...
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Oczywiście że nie biegaj 1500, ponieważ przebiegniesz go po całym cyklu, a w czasie jego jest to nie potrzebne. Po takim sprawdzianie to byś musiał co najmniej 2-3 dni odpoczywać a tutaj trzeba trening realizować.Rapacinho pisze:Mam kolejne pytanie do planu na 1500m: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=385 bo już w następnym tygodniu zacznę jego realizację. Chodzi mi mianowicie o to czy podczas jego realizacji można biegać 1500m na czas, aby patrzyć czy robimy postępy, czy nie można lepiej tego dystansu w tym okresie nie biegać?
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
To zależy co robiłeś przez ta zimęRapacinho pisze: I jeszcze jedno pytanko, czemu jak próbowałem biec 1500 w tamtym tygodniu to nie mogłem ukończyć tego biegu, przecież wytrzymałość powinna być bo okresie zimowym, a u mnie jest raczej szybkość...

-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
ja biegam na 1000m 3:30:07 czy to jest dobry czas jak na 15 latka aby się zakwalifikować na jakieś zawody?a ile dziennie czyba biegać aby poprawic ten czas ?????????????????????????????????????????????????
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Musisz poprostu regularnie biegać, czas jest ok, Kenijczycy w Twoim wieku biegają 10-15 km dziennie - nie na wyścigi, poprostu ze szkoły, do szkoły, dla zabawy itd.
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
na mistrzostwa Polski musialbys biegac co najmniej z 40sek szybciej,ja biegam na 1000m 3:30:07 czy to jest dobry czas jak na 15 latka aby się zakwalifikować na jakieś zawody?
o wszelkie inne zawody spytaj nauczyciela wf. Sprawdzaj sie w ulicznych biegach organizowanych w okolicy na dystansach do 10km
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!