mniej a częściej?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

e to nie problem zejsc z 3:17 :P  2 miechy treningu i jest kolo 3.00 :) a co do maratonu to chyba nie kazdy:P kaz przebiec sprinterowi ten dystans :D pozdro
"Kto nie dąży do rzeczy niemozliwych nigdy ich nie osiagnie"
PKO
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ryan wiem ze to nieproblem ale ja z czasu 4min /1000m na maxa zszedlem juz do 3.17/1000m ,biegam 2lata i teraz z 3.17 chcialbym jeszcze urwac troche znajomy tlumaczyl ze jak dojdzie sie do pewnego poziomu to poznaiej coraz trodniej urywac kolejne sekundy,mam nadzieje ze 3' zobacze po tych 9 miechah ale niechce zakladac juz teraz a pozneij do tego niedojsc,zreszta sie zobaczy jak to bedzie

ze sprinterem to masz racje ale bardziej mi chodzilo o to ze osoby biegajace dlugie dystanse a nie sprinty :)
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no racja na poczatku zawsze sie łatwo schodzi ale jak juz z 4 min zszedles tyle to jest niezle a po 9 miechach  nie powinno byc problemu aby zobaczyc max 2:59 :P jesli bys chcial to spokojnie ponizej 2:50 jestes w stanie zejsc po 9 miechach :)a co do tych treningow o ktorych jest tu caly czas mowa, to  jak masz tyle czasu wiec wchodz powoli juz w okres zimowy bo mozesz sobie na to pozwolic:) rob głównie duzo objetosci i siły biegowej, po okresie zimowy przejdziesz do treningow pod 1000 i bedziesz latał :) powiem Ci co powinienes robic według mnie i bedzie wszystko oki:) a to co nabieasz  w zimie rowniez przyda Ci sie bardzo na 5 i wiecej km ktore chcesz biegac po sprawdzianie n 1000 :)

pozdro
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzieki ryan wszystkie twoje pomocne wskazowki sa mile widizane
jakbym zszedl do 2.50 to bym byl wniebowziety !! ale zobaczy sie na egzaminach,mam taki zamiar juz przechodzic pod zime i tak jak piszesz duzo objetosci i sily biegowej,teraz robie narazie minuty a pozneij plynnie przechodzic

dzis mialem dzien okropny do treningow tetno mi skakalo,czulem sie jakbym pierwszy raz biegal,poprostu jakis zly dzien :(  co jakis czas sa takei dni ogolnie zle jak jest z tym u was?? ja w taki dzien zawsze pelny trening i najwieksza satysfakcja ze choc zle ogolne samopoczucie ale sie trening zrobilo :)
Szeregowiec Ryan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pewnie ze sie ma takie dni Vlad:Pi wtedy albo zrobic sobie dzien wolny albo zobic lzejszy trening,  a co do pulsu to ja nigdynie patrze jedynie czasami po mocnym treningu :) ja poprostu nie robie według tych wszystkich zasad HRMAX czy co tam;p ja biegam tak jak sie czuje :) i wszystkie treningi tak robie:-) nio ale to moj rodzaj treningow:D:P pozdro
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To moje ostatnie chwile z internetem wiec cos napisze. Wyspowiadam sie ze swoich weekendowych treningów ;)
sobota - (9min WB1+3min WB2)x6=72min BCZ
niedziela- 20' trucht + 12x120m z przysp + 10' trucht
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ej Vlad, co jest? Minął tydzień a ty nic nie napisałeś, przeciez mielismy sie dzielic swoimi treningami! ;) ;)
Mam takie pytania:
planujesz zrobic sobie jakies starty kontrolne zanim pobiegniesz na sprawdzianie swoje 1000m? jak tak to pochwal sie wynikami!
Co teraz biegasz, lecisz planem Kejt? - Ja nie moge bo trenuje tak jak mi w trener każe. A za tydzień w sobote mam jeden start na 1500m. Mażyłobymi sie złamać 5min, ale sama w to nie wierze bo tyle teraz wytrzymałości biegałam że jestem nieźle zamulona.
Kiedy kupujesz te suple?
Planujesz jakis obóz sportowy w zime? Pewnie z klubem nie pojedziesz bo chyba narazie w żadnym nie jesteś, ale tak sie zastanawiam czy sam bys sobie takiego obozu nie urzadził. Np. biegajac 2xdzienni przez 2tyg w zimie. Myslałeś nad tym? Bo ja to prawdopodobie zalicze 2 obozy zimą. I na ten czas mam zamiar kupić znowu troche supli.
Nie wiem czy znasz ten adres www.lekkoatletyka.org.pl  - ale tam maja super forum dla biegaczy głównie klubówych (więc sa to ludzie młodzi) którzy mają troche inne podejście do supli niż tutejsi wyjadacze ;) Poczytaj sobie. Pa
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cze natalka :)

>>>planujesz zrobic sobie jakies starty kontrolne zanim pobiegniesz na sprawdzianie swoje 1000m? jak tak to pochwal sie wynikami!

<narazei nieplanuje sie sprawdzania na tym dystansie bo niema sensu,dopiero po zimie jak bede mial tempowki na tym dystansie to pochwale sie jak mi poszlo :)

>>>>Co teraz biegasz, lecisz planem Kejt? - Ja nie moge bo trenuje tak jak mi w trener każe. A za tydzień w sobote mam jeden start na 1500m. Mażyłobymi sie złamać 5min, ale sama w to nie wierze bo tyle teraz wytrzymałości biegałam że jestem nieźle zamulona.

<nielece tym planem robie sobie wybiegania teraz tak okolo 35-40km tygodniowo  :) napisz jak ci poszla ta piateczka jaki czas?? ja w sobote mam 13km to napisze jak mi poszlo,pobiegne se tam spokojnym tempem a na koncu bede dazyl do swojego HRmax :D jak sie uda i niepadne :)

>>>>Kiedy kupujesz te suple?

<suple od  postaram sie zakupic od listopada, bardziej jablczan kreatynki i 3 razy sobie go brac z przerwami do czerwca,,jak sie po nim czujesz sa widoczneijsze zmiany po braniu i przed braniem??nawodnil cie troszke??

>>>>Planujesz jakis obóz sportowy w zime? Pewnie z klubem nie pojedziesz bo chyba narazie w żadnym nie jesteś,

<co do zimy to nic nieplanuje bo w klubie niejeste,ale licze na duzo objetosci i duzo sily robic oraz ogolnorozwojowek,

za linka dzienki tego szukalem bieore sie zaraz za czytanie,i tam maja inne podejscie do tego niz nasi wyjadacze :D  

najgorsze dzis mam katar i kaszle niemilosiernie trzeba sie wykurowac i dalej na szlaki biegac:)
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jotro 13km :) moj pierwszy taki dlogi dystans na zawodach, natalka jak trening pogoda teraz do kitu ciagle pada :(
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie pogoda może być. Dzisiaj mam pierwszy dzień wolny od kilku tygodni, bo jutro miałam miec zawody na 1500m. Ale tak sie składa że ja jestem z ILO w Białymstoku, tam gdzie doszło do tej tragedi i zginęła mi dość dobra koleżanka z mojej miejscowości. Raczej jutro nie pojade na te zawody, Zreszto powinny byc one odwołane tak jak inne imprezy. Nieważne.  
A ta kreatynka wcale tak mocno nie nawadnia! Gdybym o tym nie wiedziała (że taki skutek uboczny moze wystapić) to pewnie bym sama na to nie zwróciła uwagi
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przykro mi natalka z powodu kolezanki,jest to wielka tragedia :( :(

co do biegu o nuz to bylo spoko 13km zrobilem sobie w 01.06.31 , to moje miedzyczasy

1-4.52
2-5.04
3-5.08
4-4.56
5-5.05
6-5.01
7-4.54
8-4.59
9-5.o1
10-5.21
11-6.11
12-5.01
13-4.52

sredni 5min,niejest to rewelacja ,ale to moj pierwszy bieg na dystansie 13km i bieglem asekuracyjnie zeby spokojnie sobie dobiec,11km wyszedl 6min bo zaczely sie naprawde ciezkie podbiegi :( w jednym momencie nalezalo prawie podejsc pod gore w piachu bo wbiec nieszlo ,oj czulem ze sila biegowa to wazny element i niedoceniany treningu :),ale bylo spoko i teraz co zawody to biore udzial bo naprawde fajne imprezy i idize sie sprawdzic,bo co innego trening samemu a co innego jak sie zuci na tempo z innymi zawodnikami :)

natalka daj pozniej czas jak bedizesz biegla na 1500m,,
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to nawet ładnie pobiegłeś! Wytrzymałoś masz dobrą. A jakie tetno utrzymywało ci sie podczas biegu?
Ja dzisiaj z własnej głupoty nie trenowałam, ależ jestem zła ;( A na 1500m nie pobiegłam i juz chyba nie pobiegnie. Chyba że jeszcze jakies przełaje mi sie w ta jesień trafią. niewiem
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tetno wlasnei bylo wysokie 170-185/min przezto zime musze ladnei przepracowac tlenowo zeby efekty przyszly na lato :) :)  

dzis sobie spokojnie potruchtalem na 150/min  dystans 7km a jotro przerwa :) dzis pogoda miodzio :) ale teraz to tylko juz sie bedize psuc i psuc i psuc i coraz zimniej :( :(
Awatar użytkownika
vlad
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ale przepiekna pogoda :)
zaczynam lekie przygotowania do zimy
we wtorek 6x100+8km
dzis 8km+ost. km szybciej

natalko a jak tobie idzie running :) ??
Awatar użytkownika
natalijka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No u mnie tez przygotowania do zimy pełna para trwały aż do wczoraj. Bo wczoraj chyba naciagnełam sobie ścięgno Achillesa i okropnie boli! Nie wiem czy dam rady dziś biegać ;( Miałam robic zabawe biegowa 3x5min a jutro wytruchtac. Ale nie wiem co z tego będzie. Wiesz co pomaga na bolace ścięgno? Może lodem okładać?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ