Analiza i poprawa techniki biegu w Warszawie - gdzie/u kogo?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzień dobry! Szukam osoby, która pomogłaby mi w pracy nad techniką biegu. Czy moglibyście polecić kogoś w Warszawie?
Pozdrawiam,
Filip
Pozdrawiam,
Filip
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Spece od techniki z Warszawy, odezwijcie sie 

- beata
- Ekspert/Trener
Spece od techniki pobiegli szukać sprężyny.
-
- Rozgrzewający Się
Może jednak ktoś coś wie?
- beata
- Ekspert/Trener
Ale nie wiemy, czego oczekujesz? Że ktoś popatrzy i powie: lewe kolano wyżej, prawe biodro do przodu?
Nie wiemy, ile biegasz, czy robisz jakiś trening uzupełniający, jaki masz staż i jakie cele wynikowe itp.
W połowie w wątków w tym dziale jest aspekt pracy nad techniką a dyskusja toczy się wokół elementów, które na tę technikę się składają, może najpierw przejrzyj, może znajdziesz coś dla siebie.
Nie wiemy, ile biegasz, czy robisz jakiś trening uzupełniający, jaki masz staż i jakie cele wynikowe itp.
W połowie w wątków w tym dziale jest aspekt pracy nad techniką a dyskusja toczy się wokół elementów, które na tę technikę się składają, może najpierw przejrzyj, może znajdziesz coś dla siebie.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Masz dwie opcje. Szukasz samodzielnie, albo ktoś wyszuka za ciebie i wtedy za to płacisz, bo rzetelna informacja jest w cenie. Jak nie znajdziesz w Warszawie to zapraszam do Poznania.
Warsztaty z techniki biegu
https://parawruch.pl/blog/warsztaty-z-t ... ezon-2025/
-
- Rozgrzewający Się
Wiem, że są wątki o pracy nad techniką, dlatego nie tego szukam. Chciałbym, żeby ktoś się przyjrzał, jak biegam i co można ewentualnie zmienić lub dopracować. Nawet jeśli się nagram, to nie jestem w stanie wielu rzeczy zauważyć, bo nie jestem profesjonalistą. Znalazłem oczywiście kilka stron z ofertami, ale wolę najpierw popytać, zanim zdecyduję się wydać pieniądze.
Głównym moim celem jest biegać długie dystanse (półmaraton i dłuższe). We wrześniu 2018 pobiegłem pierwszy "oficjalny" półmaraton w 1:32 (pierwsze 8-9 km biegłem w tempie na 1:35 i się zorientowałem, że mogę szybciej), teraz nie wiem, jakie mam wyniki. Cały czas uprawiam amatorsko jakieś sporty (głównie kolarstwo szosowe, przez parę lat był crossfit, jakieś sztuki walki, piłka nożna, itp.), ale najbardziej ostatnio ciągnie mnie do długich biegów.
Głównym moim celem jest biegać długie dystanse (półmaraton i dłuższe). We wrześniu 2018 pobiegłem pierwszy "oficjalny" półmaraton w 1:32 (pierwsze 8-9 km biegłem w tempie na 1:35 i się zorientowałem, że mogę szybciej), teraz nie wiem, jakie mam wyniki. Cały czas uprawiam amatorsko jakieś sporty (głównie kolarstwo szosowe, przez parę lat był crossfit, jakieś sztuki walki, piłka nożna, itp.), ale najbardziej ostatnio ciągnie mnie do długich biegów.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie potraktuj tego jako przytyk, ale to najgorsza konfiguracja jaką można sobie zadać. Więcej w tym zbędnego balastu niż przydatnych uwarunkowań.fpierowski pisze:Cały czas uprawiam amatorsko jakieś sporty (głównie kolarstwo szosowe, przez parę lat był crossfit, jakieś sztuki walki, piłka nożna, itp.)
Warsztaty z techniki biegu
-
- Rozgrzewający Się
No co poradzić, już tego nie "odtrenuję';) Właśnie też dlatego chcę się przyjrzeć bardziej wnikliwie swojemu bieganiu. Zaciekawił mnie ten Poznań - pozwoliłem sobie zajrzeć na stronę i możliwe, że się niedługo odezwę zapytać o szczegóły:)yacool pisze:Nie potraktuj tego jako przytyk, ale to najgorsza konfiguracja jaką można sobie zadać. Więcej w tym zbędnego balastu niż przydatnych uwarunkowań.fpierowski pisze:Cały czas uprawiam amatorsko jakieś sporty (głównie kolarstwo szosowe, przez parę lat był crossfit, jakieś sztuki walki, piłka nożna, itp.)