A tak swoją drogą... asketików?
Estetyków?

I dlatego się chwali, że jest fizjoterapeutą paraolimpijczykówRolli pisze:I znowu ktoś, kto nie lubi sportu i woli rekreacje.Kangoor5 pisze:Ciekaw jestem, co Wy na to: https://youtu.be/uoY1pz5pWQo?t=1307?
A co w tym, że jest fizjoterapeutą paraolimpijczyków? Często trenują równie ciężko jak pełnosprawni sportowcy. Słuchałem podcastu i tego filmika z yt. Jako fizjoterapeuta twierdzę, że obaj mają rację. Jak popatrzę na swoją bazę pacjentów sportowców to głównie są to ambitni amatorzy, którzy sport zaczęli uprawiać po 30, 40. Mało osób prosi o pomoc, takich którzy wcześniej coś trenowały, a jeszcze mniej takich które trenują dla siebie i bez presji na jakikolwiek wynik realizują swoje pasje.Kangoor5 pisze:I dlatego się chwali, że jest fizjoterapeutą paraolimpijczykówRolli pisze:I znowu ktoś, kto nie lubi sportu i woli rekreacje.Kangoor5 pisze:Ciekaw jestem, co Wy na to: https://youtu.be/uoY1pz5pWQo?t=1307?
Mam też cytaty z kogoś, kto zdecydowanie woli sport:
klik
Polecam minutę 5:30 a potem 38:00. Trochę kontrowersyjnie, jeśli popatrzymy na naszych ultrasów. Z kolei może mieć pełną rację, co do biegów średnich i długich. A ostatnia kwestia Tomasza może być w punkt, jeśli chodzi o próby wykorzystania "sprężyny" przez amatorów
Patrząc na ruch Wandersa, można zadać pytania: Co musiałby zrobić, aby pobiec szybciej? Kadencja? Kroku z taką sztywnością nie wydłuży. Czy ma przestrzeń w treningu i regeneracji na to?Jaceknjednak patrzy tylko na tych najlepszych, którzy są czubkiem góry. Tymczasem nieco poniżej czubka jest choćby taki Wanders, o którym Yacool mówi, że to beton. Alen mimo to, jest lepszy od większości Afrykańczyków a wyszedł z podobnej co my kultury. I on nie podskakuje? A jednak z nimi wygrywa?
No ba! Jest jeszcze plywanie i rower!Siedlak1975 pisze:Jacek, możesz mi wierzyć lub nie ale istnieje życie poza bieganiem.
No dlatego czekam z niecierpliwością, czy to da jakieś efekty poza "bananem" czy nie.Poranny Biegacz pisze:Nie poznano i nie usystematyzowano jeszcze treningu zorientowanego na przebudowę tkanek,powięzi itd. A sposob poruszania się najszybszych na świecie jasno pokazuje, że w mniej lub bardziej agresywny sposób korzystają ze spręzystości tkanek. Manifestuje się to przyjemnym dla oka i nieosiągalnyn dla nas ruchem.
Właśnie to, że pracuje z ludźmi wyczynowo uprawiającymi sport a Rolli mu zarzuca, że nie lubi sportu i woli rekreację.kaligr pisze:A co w tym, że jest fizjoterapeutą paraolimpijczyków? Często trenują równie ciężko jak pełnosprawni sportowcy.Kangoor5 pisze:I dlatego się chwali, że jest fizjoterapeutą paraolimpijczykówRolli pisze: I znowu ktoś, kto nie lubi sportu i woli rekreacje.
A co ma jedno z drugim do czynienia.Kangoor5 pisze: Właśnie to, że pracuje z ludźmi wyczynowo uprawiającymi sport a Rolli mu zarzuca, że nie lubi sportu i woli rekreację.