Bieżnia elektryczna

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
pawelvod
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do nudy na bieżni, to ostatnio odkryłem Zwifta biegowego. Puki co jest za darmo więc śmiało można spróbować. Nawet jakieś plany do 5, 10 i półmaratonu proponują. W porównaniu z polską szkołą biegową jest... krótko i boleśnie więc nudą nie powinno zalatywać. Ja używam bieżni już kilka lat (myślę, że 70% zewnątrz, 30% bieżnia), choć zimą jak ślisko, a trzeba zrobić próg, czy VO2max to zdecydowanie bieżnia. Poza tym dla zakładek triathlonowych nie ma chyba lepszego z punktu organizacyjnego rozwiązania. Co do modelu bieżni to trzeba uważać, bo jednak jak zamierza się latać ciągłe w okolicach 4:00 i szybciej to niskie modele będą się psuć (przerabiałem to wiem). Zobacz czy ten model ma pasek napędowy napinany i jakiej mocy (i na jakie napięcie) jest silinik. Ja silnik 120V 3,5HP paliłem regularnie. Teraz mam 2HP 180V i puki co OK. Przy twojej wadze przydałby się silnik trójfazowy, tyle, że to w zasadzie tylko bieżnie profesjonalne mają. Cena 10tys+. Jak rzeczywiście biegasz tempa które piszesz przy swojej wadze to kup bieżnie tam gdzie serwis będzie bezproblemowy.
Obrazek
New Balance but biegowy
runeasy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44.30
Życiówka w maratonie: 4.02

Nieprzeczytany post

Witam.
Czy ktoś może napisać coś więcej o firmie Hertz ? Robię domową siłownie i szukam bieżni w przedziale cenowym 2000-3000 zł
Na tą chwilę próbuje coś więcej dowiedzieć (opinie) się o modelach :
1) Hertz Prestige cena około 2500zł Prędkość maksymalna 20 km/h, moc silnika 3/6
2) Hertz Vario 100 cena 2300zł Prędkość maksymalna 20 km/h, moc silnika 3/6
3) York Fitness T451G prędkość również 20 km/h
4) Bieżnia treningowa T900B DOMYOS prędkości 18km/h
5) Zipro Bieżnia treningowa Lunar 3000zł, prędkość 22km/h silnik 3,25/5

Co w ogóle myślicie o bieżniach za taką kwotę ? Musi to być uzupełnienie treningu (nie mam czasu na bieżnie na siłowni - muszę pilnować dzieci :-) )
maksymalnie 100km tygodniowo (+20km żona).

Jeśli ktoś ma jakiś konkretny sprawdzony model bieżni domowej (predkość 18km, silnik min 3/5) to niech wrzuca opinie.
Pozdrawiam
shczwany
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:52
Życiówka w maratonie: 3:40:35

Nieprzeczytany post

Jestem posiadaczem od wielu lat bieżni York fitness T302 diamond. Bardzo podobny model do tego który proponujesz. Zrobiłem prawie 7 tys. km i ciągle używam. Mogę tylko polecić. Sprawuje się świetnie i uważam, że to doskonały sprzęt w kontekście cena/jakość.

Według mnie liczy się vmax, nachylenie maks, no i wielkość pasa biegowego. Cała reszta to dodatki których i tak nie używam.
runeasy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44.30
Życiówka w maratonie: 4.02

Nieprzeczytany post

Jest jakiś max km/godzinowy na dzień ? Ile Ty zrobiłeś maksymalnie jednego dnia ?
Pytam, bo różnie potem bywa z gwarancją...
shczwany
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:52
Życiówka w maratonie: 3:40:35

Nieprzeczytany post

Kilometrowo to chyba nie ma, ale np. bieżnia czasowo pracuje max 99 minut. Później się wyłącza sama.

Gwarancja była po prostu okresowa z tego co pamiętam, ale nie mam pewności, bo nigdy z niej nie korzystałem.
ODPOWIEDZ