Środki dopingujące a środki przeciwbólowe
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43
- Życiówka w maratonie: brak
Zanim ktoś napisze że jestem głupi w ogóle myśląc o środkach dopingujących niech pierw przeczyta. Od prawie roku przygotowuje się do ważnego dla mnie egzaminu jednakże kontuzja piszczela przez długi czas uniemożliwiała mi bieganie nawet na 50%. Po teoretycznym wyleczeniu ( bóle ustały na jakiś czas) wróciłem znów do wyciskania z siebie przynajmniej 75%, ale znów od miesiąca problem wrócił... Stosuje maści końskie silnie rozgrzewające które łagodzą te bóle po bieganiu dodatkowo czasem przed biegiem zastosuje ketanol w tabletkach gdzie bólu po bieganiu nie ma w ogóle. Został mi tydzień do egzaminów w związku z tym od tygodnia zacząłem stosowac Winstrol bo z tego co zdołałem się dowiedzieć dwa tygodnie wystarczy w średnich dawkach żeby pomóc chociaż trochę, ale to nie wszystko bo planuje jeszcze skorzystać z efedryny... Tylko zastanawiam się jakie mogą być skutki wzięcia efedryny + ketanolu... Wiem że niestety bez tego się nie obejdzie a jest to dla mnie bardzo ważne... Proszę tylko o normalne odpowiedzi
pozdrawiam!

- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
W google wpisałem ketanol + efedryna http://www.sfd.pl/Ketonal_a_efedryna-t319700.html
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
przeczytałam do końca i uważam, że to nie tylko głupie, ale to również oszustwo!!!! dla mnie żałosne i przykre, bo tylko pokazuje jakie podejście mają niektórzy ludzie... a w sporcie amatorskim nigdy nie będą wyłapani na kontroli antydopingowej....
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Mnie raczej zastanowiło, czy kolega przez dłuższy czas leczył swą kontuzję maścią końską, zamiast pójść do fizjoterapeuty chociażby. Nie mówiąc o tym, że można było realizować jakiś trening zastępczy, trzeba było wprowadzić jakieś ćwiczenia, itp.
Mocno rozgrzewająca maść końska na shin splints czy zapalenie okostnej, bo to prawdopodobnie była przyczyna problemu - no cóż, gratuluję.
Również życzę powodzenia po zażyciu ketonalu z efedryną, mam nadzieję, że zespół ratownictwa medycznego w razie czego będzie ne mecie.
Mocno rozgrzewająca maść końska na shin splints czy zapalenie okostnej, bo to prawdopodobnie była przyczyna problemu - no cóż, gratuluję.
Również życzę powodzenia po zażyciu ketonalu z efedryną, mam nadzieję, że zespół ratownictwa medycznego w razie czego będzie ne mecie.
Biegasz dla kogoś czy dla siebie? Jaką będziesz miał satysfakcje z osiągnięcia tego co chcesz osiągnąć jak wiesz że zrobiłeś to w sposób delikatnie mówiąc nie uczciwy , nie lepiej wyleczyć do końca kontuzję i spróbować za jakiś czas uczciwie ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:09
- Życiówka w maratonie: 4:11:10
Jemu chodzi o egzamin - pewnie wojsko/policja lub straż, a nie o życiowke na 10 km.
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
No wlasnie, to jest chyba te 3km w 12 minut??Pixa pisze:Jemu chodzi o egzamin - pewnie wojsko/policja lub straż, a nie o życiowke na 10 km.
Rady ze mozesz lykac to razem na pewno tu nie dostaniesz, a wrecz przeciwnie. Skoro to wazny egzamin to pewnie i tak wezmiesz.
Jezlei jednorazowo, jestes zdrowy , i to 3km) to mozesz miec szczescie i nic ci sie nie stanie. Istnieje ryzyko ze jak sie uda, to na nastepnym sprawdzianie tez wezmiesz ;(.
Srodki przeciwbolowe jeszcze moge zrozumiec, doping to juz gorzej. Na takich egzaminach nie sprawdzaja doping? Za drogo? Nie chce im sie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Wes cos dla astmatyków, moze pomoże.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
Wysłane z mojego DUK-L09 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'