Spalanie tłuszczu u sprintera.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzień dobry. Od roku trenuję bieg na 200m i moje czasy to:
100m - 12.52
200m - 25.45
Moje pytanie jest odnośnie spalania tłuszczu...
Mam 179cm i ważę 85 kg. Doszedłem do wniosku, żeby pierwszy miesiąc przygotowań do sezonu przeznaczyć na spalanie tkanki tłuszczowej, gdyż na brzuchu pomimo regularnego treningu zawsze było widać tylko dwie górne kosteczki. środkowych i dolnych w ogóle nie widać, bo mam jednak małą oponkę...
Trenuję 6x w tygodniu, a w soboty robie rano rozbieganie i skipy a wieczorem trening właściwy.
Zazwyczaj 3x w tygodniu robie siłę, a 3 dni biegam.
Czy dobrym wyjściem byłoby trenowanie całego października w ten sposób: 4 dni w tyg. wybieganie
5 km (6'/km), a 2 dni siłownię całego ciała? czy dałoby radę aby trenując w ten sposób przez miesiąc zbliżyć się z wagą do 79-81 kg?
100m - 12.52
200m - 25.45
Moje pytanie jest odnośnie spalania tłuszczu...
Mam 179cm i ważę 85 kg. Doszedłem do wniosku, żeby pierwszy miesiąc przygotowań do sezonu przeznaczyć na spalanie tkanki tłuszczowej, gdyż na brzuchu pomimo regularnego treningu zawsze było widać tylko dwie górne kosteczki. środkowych i dolnych w ogóle nie widać, bo mam jednak małą oponkę...
Trenuję 6x w tygodniu, a w soboty robie rano rozbieganie i skipy a wieczorem trening właściwy.
Zazwyczaj 3x w tygodniu robie siłę, a 3 dni biegam.
Czy dobrym wyjściem byłoby trenowanie całego października w ten sposób: 4 dni w tyg. wybieganie
5 km (6'/km), a 2 dni siłownię całego ciała? czy dałoby radę aby trenując w ten sposób przez miesiąc zbliżyć się z wagą do 79-81 kg?
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Dobrze, by było za to zabrać się w kuchni.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Co temat to kolejny pomysł na karierę 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Wakacje sa...Skoor pisze:Co temat to kolejny pomysł na karierę
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Zakladam, że jestem młodym człowiekiem.OperatorTaczki pisze:Czy dobrym wyjściem byłoby trenowanie całego października w ten sposób: 4 dni w tyg. wybieganie
Jesli masz problem z obniżeniem masy ciała przy jednak dosyć sporym objętościowo treningu (pomijając, czy to bieganie czy siła) to problemów upatruje w diecie. Przyjrzyj sie co jesz, moze poprostu musisz ograniczyć pewne produkty (np cukier).
-
- Zaprawiony W Bojach
W tym wypadku raczej wszystkich kalorii.Adam Klein pisze:Zakladam, że jestem młodym człowiekiem.OperatorTaczki pisze:Czy dobrym wyjściem byłoby trenowanie całego października w ten sposób: 4 dni w tyg. wybieganie
Jesli masz problem z obniżeniem masy ciała przy jednak dosyć sporym objętościowo treningu (pomijając, czy to bieganie czy siła) to problemów upatruje w diecie. Przyjrzyj sie co jesz, moze poprostu musisz ograniczyć pewne produkty (np cukier).
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Jezeli spozycie cukru jest niezerowe, to jego wyeliminowanie zredukuje tez sume wszystkich spozywanych kaloriiRolli pisze:W tym wypadku raczej wszystkich kalorii.

-
- Zaprawiony W Bojach
A da sie zredukować cukier w zero-cukier-diecie?Sikor pisze:Jezeli spozycie cukru jest niezerowe, to jego wyeliminowanie zredukuje tez sume wszystkich spozywanych kaloriiRolli pisze:W tym wypadku raczej wszystkich kalorii.