Przetrenowanie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Trebor8787
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich , początkiem stycznia postanowiłem biegać pierwszy tydzien 3x15 minut , drugi tydz, 3dni x 20 minut i w nasteonym tygodniu przy trzecim dniu po 25 minut przebiegłem 10 minut bo niedałem rady więcej teraz wiem i już wtedy wiedziałem że za duzo miałem obciążenia a za mało odpoczynku , postanowiłem dać sobie spokój , ale w połowie lutego zagrałem mecz , pierwsza połowa ok , ale druga część drugiej połowy juz ledwo chodziłem po boisku , od ego momentu czułem się żle codziennie ospały , odczekałem tydzien , i przy pierwszym kontakcie z piłką chyba nadwyrężyłem mieśien 4 głowy nie zagrałem tego meczu i juz 2 tyg tak jak wyżej czuję się ospały , przy dłuższym chodzeniu nogi bola jak cholera szczególnie pod prawym kolanem i również wydaje mi się że jak by mój mięśien 4 głowy w prawej nodze jest jakby mniejszy ktoś coś doradzi ile jeszcze potrwa moja regeneracja ?? co robić w takim przypadku siedzieć w domu spoać ile się da
Wiek 30
Waga 92
wzrost 178
PKO
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przemęczenie to nie przetrenowanie. Zrób koniecznie badania krwi. Masz oznaki anemii.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
Ciezki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Możliwe też, że twój organizm potrzebuje więcej czasu na regenerację, powodem może być np. niedobór podstawowych minerałów jak magnez lub podstawowych białek niezbędnych do syntezy włókien mięśniowych. Anemia również jak najbardziej, poe tym względem nigdy nie miałem dolegliwośći.
Jakiś bodymaxik, jakieś żelazo, suplementy i orbs i powinno minąć :-) czasami zdarza się, iż pewne typy ludzi zbierają poe orbs, bo po prostu jest to dla nich opłacalny zarobek. Mało znam ludzi, którzy wiedzą czym jest rob, nie chcieli by mieć paru kulek, zwłaszcza tych więcej wartych. Słownik pomiędzy graczami jest sztywny, każdy doskonale musi wiedzieć czym jest poe currency, jaka jest wartość każdej currency i do czego dany orb służy. Takiej wiedzy szuka każdy początkujący gracz, również uprawiający jogging i bieganie.
Orbs są cenne, warto poszukać o tym gdzie można kupić poe orbs i exalted orbs (najcenniejsze currency).
Ja sam szukałem listy poe orbs (poe orbs list) i znalazłem taką poe orbs
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2018, 16:15 przez Ciezki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BMI 29 to dużo, wiec nie szalej, kilka treningów to za mało żeby coś zmienić,
dalej truchtaj REGULARNIE, nic na siłe, bez bólu,
do tego troche ogarnij miche, mikro, makro, ale bez zadnych tam supli, za wcześnie

Takie okazjonalne łomoty sportowe (skłosz, siata, noga halowa) u zasiedziałych 30-40 latków to proszenie sie o kontuzje :hej:
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ