Powrót po kontuzji przed startem

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Jach00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej
17.09 biegnę półmaraton do którego trenowałem dosyć rzetelnie. Oceniałem, że będę w stanie osiągnąć czas w okolicach 1:37-1:38. Niestety z powodu kontuzji (kontuzja nie ze zmęczenia treningiem) a potem solidnego przeziębienia wypadły mi całe 3 tygodnie biegania. Teraz próbuję wrócić do formy, zrobiłem dwa BS-y, ale zastanawiam się w jaki sposób najszybciej wrócić do formy. Zostać przy samych BS-ach czy dodać jakieś akcenty? Mam świadomość, że nie zdążę przez tydzień dojść do stanu w którym byłem 3 tygodnie temu i tuż przed startem nie powinienem szarżować z treningami, ale zastanawiam się jakie będzie w tym przypadku najlepsze rozwiązanie.
PKO
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

BSy + jeden lekki akcent w środę/czwartek, albo nawet same BSy i ze dwa razy przebieżki po BSach. Tak naprawdę, to i tak musisz zweryfikować swoje plany, bo 3 tygodnie bez biegania zwyczajnie Cię cofnęło. Przebiec przebiegniesz, ale jeśli te 1:38 było takie "na styk", to nastaw się na, powiedzmy, 1:42-1:43 i oceniaj na bieżąco podczas biegu czy to się uda.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ