Witam
Biegajac ostatnio mam strasznie wysoki puls... Zastanawiam się czy to nagły spadek formy czy wina mrozu?
Jak myślicie?
Mróz- bardzo wysokie tetno
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jeszcze jest kilka możliwości
Biegasz w trudniejszym terenie - śnieg, ślisko, itd, więc przy tym samym tempie tętno jest sporo wyższe... Masz na sobie więcej ubrań, więcej do noszenia, itd... No i istnieje ryzyko, że pulsometr wariuje na mrozie

Biegasz w trudniejszym terenie - śnieg, ślisko, itd, więc przy tym samym tempie tętno jest sporo wyższe... Masz na sobie więcej ubrań, więcej do noszenia, itd... No i istnieje ryzyko, że pulsometr wariuje na mrozie

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:40
- Życiówka w maratonie: 3:30:05
Ja również zauważyłem tętno wyższe przynajmniej o 5-7 ud/min i to przy niestety wolniejszym tempie. Biegnąc wolne wybieganie, tak ok. 17 km przy temperaturze -16 stopni oraz nie zawsze dobrej nawierzchni, miałem problem z utrzymaniem tempa i oddechu.
W podsumowaniu treningu wzrost tętna o 3-5 ud/min.
Przy biegu progowym ( 7-8 km ) wzrost tętna o 5-8 ud/min i również trudność z utrzymaniem tempa.
W podsumowaniu treningu wzrost tętna o 3-5 ud/min.
Przy biegu progowym ( 7-8 km ) wzrost tętna o 5-8 ud/min i również trudność z utrzymaniem tempa.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
No zycie. Zima przeciez 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:29
- Kontakt:
U mnie przy mrozie tętno jest śmiesznie niskie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Chyba wina.peryB4 pisze: Biegajac ostatnio mam strasznie wysoki puls... Zastanawiam się czy to nagły spadek formy czy wina

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 60m44s
zgadzam się z przedmówcąRolli pisze:Chyba wina.peryB4 pisze: Biegajac ostatnio mam strasznie wysoki puls... Zastanawiam się czy to nagły spadek formy czy wina