Roczny plan treningowy, bieganie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
blazejelk2
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej, mam pytanie do Was. Czy posiadacie może polan roczny pod maraton np. w kwietniu lub wrześniu?
Chodzi mi o rozpisanie każdego dnia przez cały rok. Treningi, wolne, basen, zgrupowania, zawody sprawdzające, testy itp?
Gdyby ktoś podał coś takiego, własny lub dostęp do jakiegoś wzoru byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Obrazek
PKO
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie wiem, byc moze sa jakies rozpisania o az tak dlugiej perspektywie czasowej - ale osobiscie chyba jeszcze czegos takiego nie widzialem.

Standardowe plany przygotowujace do maratonu trwaja 4-5 miesiecy - jest ich "od metra" w Sieci. Po prostu, jesli nie chcialbym sie sciagac za pol roku, to trenowalbym wg jakiegos planu do 10km czy polmaratonu, aby biegac odrobine szybciej.

A gdy bedziesz znal date maratonu ktory chcesz pobiec, po prostu uzyj "wstecznego kalendarza", ktory obliczy Ci, kiedy zaczac wybrany przez Ciebie plan - czy to 16- czy tez 24-tygodniowy. Robilem tak i wydaje mi sie to sensownym rozwiazaniem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ