Cześć!
Za 2 miesiące i 2 tygodnie mam sprawdzian z biegu na 100m i kilometr.
Z kilometrem sobie radzę i ogólnie jestem w stanie biec swobodnie jakieś 60 minut w tempie 5:40 i 30 w tempie 5:00
Pewnie by było lepiej, ale mam problem z shin splintsami i sie ograniczam. Wolałabym przerwać treningi i się wyleczyć, ale po prostu nie mogę.
Ale do rzeczy. Od zawsze mam problem z dystansem sprinterskim w tym wypadku 100. Nie mam aż takich ambicji żeby zaliczyć ten sprawdzian na maksymalną liczbę punktów, bo znam swoje możliwości, ale czas jaki chciałabym osiągnąć to 16s
Obecnie nie mam jak sprawdzić swojego wyniku, ale wiem, że na pewno biegam wolniej niż te 16 s (tak abstrahując, jak można sprawdzić czas na takim sprinterskim dystansie mając do dyspozycji bieżnię 400m? Trzeba sonie zorganizować taśmę mierniczą i odmierzyć ten dystans, tak?
Teraz biegam 3-4 razy w tyogdniu, z czego raz to tempówki 6x400m, 2 swobodne wybiegania po 5-7km i ewentualnie jakieś interwały. Nie wiem jak w to wszystko wpleść jeszcze ten sprint.
czy da się zrobić ze mnie sprintera?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:55:04
Jeżeli masz bieżnie 400 metrową do dyspozycji to zasadniczo powinna pokrywać się mniej więcej z tymi wymiarami.

Do wstępnego sprawdzenia siebie powinno wystarczyć. W kwestii treningu niestety nie pomogę.

Do wstępnego sprawdzenia siebie powinno wystarczyć. W kwestii treningu niestety nie pomogę.