Półmaraton 1:25 Poznań poniżej 3 godzin

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kamilwojkowice20
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:35
Życiówka w maratonie: 3:04:40

Nieprzeczytany post

Witam,
po OWM w Warszawie na którym uzyskałem czas 3:04:40, nabrałem wiary do złamania 3 w maratonie, celuje w Poznań 4 października, myślę żeby rozegrać to w sposób taki aby pierw złamać 1:25 w połówce i potem 10-14 tygodni przygotować się do maratonu.
Moje bieganie zaczęło się ok. 3 lat temu, pierwszy start jaki zaliczyłem to był Wrocław, maraton, 2 lata temu we wrześniu czas 3:40:44, potem 10 km w Żorach gdzie uzyskałem 39;35, niespełna pare tygodni później, na wiosnę następnego roku wystartowałem w Warszawie z czasem w maratonie 3:24:16, potem przyszedł czas na Silesia maraton w Katowicach, osobom z okolic ten bieg znany jest wielu podbiegów i określenia górskim, wpadło 3:19:46. Obecny rok zacząłem startem w Gdyni w półmaratonie, celowałem w 1:30, marzyło mi się złamać tą bariere, wpadło 1:27:00 bez żadnych problemów i kryzysów na trasie:) Miesiąc później Warszawa, od roku w głowie , 3:10, 3:10 , nadszedł start i wleciało 3:04:40, rodzina na trasie zrobiła swoje, okres po maratonie(upłynęło niespełna ponad tydzień) przebiegł bardzo spokojnie :).
Mam 20 lat, studiuje i pracuję 3 dni w tygodniu będąc kelnerem, więc wstawanie wczesne czy późne treningi to żadna przeszkoda:)
Chciałbym osoby doświadczone prosić o propozycje planów treningowych, porad żywieniowych i ogólnych:)

Obrazek
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Wobec opisanego pasma nieustających sukcesów, ja bym na twoim miejscu niczego nie zmieniał.

Skoro robisz przyzwoite postępy, to nie widzę sensu specjalnie kombinować. Może poza rozważeniem przerzucenia się na parę lat na nieco krótsze dystanse i ponownym rozpoczęciu przygody z maratonem z dużo wyższego pułapu szybkościowego.

W zakresie porad żywieniowych, proponuję zajrzeć do stosownego działu na tym forum.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ