Co mam robić BMI 32

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
mateuszfranek21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1.10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Od paru miesięcy biegam prawie regularnie z tego co czytam nie potrzebnie bo to nie bezpieczne w mojej sytuacji. Nadwagę mam od 4 lat. A tak to zazwyczaj byłem szczupły jedynie za dzieciaka bylem pulpetem. Aktualnie mam 25 lat w styczniu rzuciłem palenie teraz zapisałem sie do ortodonty zaczałem biegać rzuciłem dziewczyne ktora mi nie odpowiadała i zaczynam sie za siebie zabierać mam motywacje ale brak mi wiedzy konkretnej do mojego przypadku.
Nie jestem strasznie gruby gdyz w wieku 15-21 w miare duzo chodzilem na siłownie i mam duzo miesni. A procent tłuszczu okreslił bym na dzien dzisiejszy na 30 - 35 maxxxx. Aha i kiedys biegałem ale nie dużo w gimnazjum miałem najlepszą wytrzymałosc w szkole byłem wysportowany. Przyznam sie że głownie się zapuściłem poprzez palenie ganji wiecie potem sie duzo je nocą:P ale aktualnie bardzo ograniczam do 3 razy na miesiac.
Zacząłem bieganie w tym roku koło czerwca miałem wtedy 102 kg przy 175 cm a teraz 95 kg. Biegałem wtedy po 1,5km na dzien czasem z przerwa, po drodze mialem pare przerw a teraz biegam 3 razy na tydzien dystanse od 7 do 10 km. Dzis musze sie pochwali pobiegłem 15 km tylko że czas był iścue z polmaratonu bo 1:48 ale nie biegałem wiecie na czas tylko spokojnym jak dla mnie tepęm około 7 /km.
No i jak każdy 'sportowiec' w końcu chciałbym zaliczyc jakiś bieg w zawodach co mi w takim wypadku polecacie?
PKO
mateuszfranek21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie to nie chodzi mi o te zawody ale co mi ogolnie polecacie jakiś trening ale taki na moje możliwości. Zawody to i tak na wiosne jakies zalicze:)
XchmieluX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jak masz trochę pieniędzy na zbyciu to konsultacja z dietetykiem: http://www.gacasystem.pl. Mój kierownik z 140 kg zszedł na 89- cel ok 75-80 kg. Układają Ci dietę, treningi, motywują itd. :) prawdopodobnie powinieneś jeszcze przynajmniej 20-30 kg schudnąć.

ja ważę ok 77 kg (wzrost jak Twój) i też tutaj na forum kazali mi schudnąć :)

do biegania dobre buty, bieganie jak najrzadziej po asfalcie. A jak trenować... to niech ktoś mądrzejszy się wypowie ;)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

1. To gratulacje że wychodzisz z różnych mniejszych czy większych zakretów życiowych.
2. Uważam że powinieneś wystartować sobie w jakiś zawodach na 5 czy 10 km. Na pewno nie bedziesz ostatni znajdziesz grupę z która powlaczysz. Potrzebujesz motywać a czas z zawodów pokaże w jakim miejscu jesteś.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mateuszfranek21 pisze:Przyznam sie że głownie się zapuściłem poprzez palenie ganji wiecie potem sie duzo je nocą:P ale aktualnie bardzo ograniczam do 3 razy na miesiac.
mateuszfranek21 pisze:No i jak każdy 'sportowiec' w końcu chciałbym zaliczyc jakiś bieg w zawodach co mi w takim wypadku polecacie?

Wyrazy "Ćpanie" i "Sportowiec" wzajemnie się wykluczają. Więc ja Ci polecam się zdecydować na jedno z tych dwóch rzeczy.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Wyrazy "Ćpanie" i "Sportowiec" wzajemnie się wykluczają.
W takim razie, zgodnie z aktualną wiedzą, prawie wszyscy powinni być z biegania wykluczeni ;), gdyż (Wikipedia):
Badania przeprowadzone przez Światową Organizację Zdrowia potwierdzają tę tezę, pod względem zdrowotnym uznając spożycie konopi za mniej szkodliwe, niż konsumpcję legalnych używek: tytoniu oraz alkoholu.
W 1995 r. Światowa Organizacja Zdrowia przygotowała raport pt. Implikacje zdrowotne używania konopi: Analiza porównawcza zdrowotnych i psychologicznych skutków używania alkoholu, konopi, nikotyny i opiatów[44]. Brytyjski periodyk popularnonaukowy New Scientist ujawnił w numerze z lutego 1998 roku fakt zatajenia jednego z rozdziałów tego dokumentu. W ocenzurowanym rozdziale autorzy porównują naukowo udokumentowane zagrożenia płynące z używania marihuany z zagrożeniami, jakie niesie ze sobą stosowanie alkoholu i nikotyny oraz nielegalnych opiatów. Wykazują oni, że tam, gdzie ryzyko istnieje, nie jest ono poważniejsze, niż w przypadku nikotyny i alkoholu. Przeciwnikami raportu byli szef WHO Nakajima, który odszedł na emeryturę w czerwcu 1998 r. oraz dyrektor wydziału narkotyków dr Yoshida
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
mateuszfranek21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za zainteresowanie.
Buty mam dobre asics Gt 2000 czy jakoś tak/
Co do ganji każdy kto to uważa za ćpanie nie ma pojęcia o życiu. Po prostu słuzy mi to jako urozmaicenie spotkania ze znajomymi zamiast alkoholu, a kazdy normalny człowiek wie ze alko jest 1000 razy bardzie szkodliwe od mary.
Diete sam sobie układam po prostu po co wydawać zbędne pieniadze na dietetyka jak wystarczy kupic pare ciekawych ksiazek.
Głownie chodzi mi o to co tam trenowac jak mam trenować bo mnie nie zabije. Nie jestem pulpecikiem.
Biegam różnie i po asfalcie i po dróżkach leśnych, znacznie lepiej czuje sie na asfalcie.
Wczoraj pierwszy raz pkonałem 15 km i cały jestem rozwalony a nei ma szans odpoczywać bo jestem Fizolem:D
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zacznij od diety i zrzucenia paru kg. Aktywność fizyczna to nie musi być tylko bieganie. Możesz łączyć basen/rower/siłownię/bieganie. Urozmaicony trening z głową będzie budujący. Jak chcesz tylko biegać to musisz się liczyć z tym, że możesz mieć jakieś problemy z układem ruchu ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
mateuszfranek21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam Jak bolą nogi rower i wplatam pomiędzy czasem siłownie. Oczywiście w pracy 10 godzin na nogach i w ruchu. Jestem murarzem. Super sprawa:) idzie w dobrym kierunku
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ