Z czym się je te przebieżki

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
artmen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 26:30 min
Życiówka w maratonie: 40 km

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o poprawę wydajności podczas biegania to mogę Ci zaproponować trening, który ma na celu poprawę wydajności biegania na kilometr. Dodatkowo zmniejszy on ryzyko wystąpienia kontuzji.
Aktualnie biegam 3 raz w tygodniu (wtorek, czwartek, sobota) po 20km w tempie 3min/km a planowo zwiększam ilość biegania w tygodniu do 4-5. Wiadomo nic od razu samo nie urośnie więc zaproponuje prosty 6 tygodniowy plan biegania.
Ja osobiście od niego zaczynałem i polecam.

Jeśli akurat masz słabszy dzień i nie dasz rady przebiec całego treningu, znacznie lepiej wyjdziesz na tym, że go powtórzysz po dniu przerwy. Bez pośpiechu - chodzi bardziej o regularność niż wyniki.

Powodzenia i czekam na odpowiedź :taktak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tym tempem 3min/km jak dołożysz 4-5 treningów to będziemy mieć mistrza świata i to z forum. Kiedy planujesz jakiś atak na rekord?
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

artmen pisze: Aktualnie biegam 3 raz w tygodniu (wtorek, czwartek, sobota) po 20km w tempie 3min/km a planowo
Ze nikt nie bierze się w końcu za ten PZLA. Te pacany wysyłają na mistrzostwa świata i olimpiady za każdym razem takich niezdolnych i wolnych sportowców. To SKANDAL!!!!
Niech oni tylko się tu zameldują i zobaczą, jak Polacy szybko umieją biegać. Wtedy zblakną nawet Afrykańczycy i wszystkie medale przyjadą do Polski.

Artmen! Idz na zawody i pobiegnij i pokaz innym jak się szybko biega, bo na Zawodach, z odpowiednim żelkiem, wyciśniesz na pewno jeszcze te 2 minutki i będzie Rekord Polski!

http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3%C5%82maraton
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli , a może weźmiesz kolegę artman pod swoje skrzydła :hahaha: :hahaha: :hahaha:

dobry materiał , jak bonie dydy , prawdziwy diament ( a może nawet najprawdziwszejszy :hejhej: )

- tylko oszlifować :bum:
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

uebq pisze:Rolli , a może weźmiesz kolegę artman pod swoje skrzydła :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ja bym proponował, żeby tak odwrotnie...
Obrazek
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blitzer pisze:@fotman właśnie szukam czegoś bardzie dokładnego, np jak kłaść stope, jaka wyskość kolan itp itd :P
Na początku nie wchodź w takie szczegóły. Najpierw spróbuj po prostu szybko i luźno biec. Jak będziesz za dużo myślał o technice, to się niepotrzebnie ponapinasz i wyjdzie z tego jakaś masakra.
Techniki się nie nauczysz myśląc jak stawiać stopę, jak wysoko unosić kolana i jak ustawić biodra. Wraz z czasem i wykonywaniem wielu ćwiczeń będzie następował progres. Nie jest możliwe bieganie poprawne technicznie jeżeli masz braki motoryczne. Jak się wzmocnisz, to i technika przyjdzie łatwiej.
Dobrze by było żebyś trafił na zajęcia z kimś, kto trochę zna się na bieganiu. Może poszedłbyś na zajęcia "Biegam bo lubię"? Jest tego sporo w całej Polsce.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
blitzer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Już mówie, jestem z Elbląga. Może źle patrze ale nie moge znaleźć tej imprezy.

Niestety czasami się stresuje, ale nie przez to że źle biegam ale jak wszyscy mam problemy i kolka łapie, tzn jelita się skręcają :echech: .Technika jak sam zauważyłem ma znaczenie chociażby jak wyprostowałem swoją postawe, więc teraz kolej na stawianie techniczne stopy, w końcu inwestuje w ten sport nie tylko czas :oczko:
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

embe pisze:
uebq pisze:Rolli , a może weźmiesz kolegę artman pod swoje skrzydła :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ja będę zaszczycony, jak kolega Artman tez mi trochę poradzi. :taktak:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fotman pisze:Zrób sobie raz w tygodniu taki trening:
1. Trucht- 7-15 minut.
2. Gimnastyka- 10-20 minut.
3. Ćwiczenia bieżne na odcinku ok. 20m (pólskipy, skipy, podskoki, cwały, wieloskoki itp.)- 10-20 minut.
4. Przebieżki na odcinku 50-60m- 4-6 razy.
5. Trucht 5-10min.
6. Rozciąganie 10-20min.

Ćwiczenia bieżne i przebieżki rób spokojnie, bez napinania się, ze zwróceniem uwagi na poprawną technikę.
Przerwy między powtórzeniami rób takie żebyś się nie zasapał. Na tym treningu nie masz kształtować wytrzymałości, tylko uczyć swoje ciało jak poprawnie biegać. Po pewnym czasie powinno to zaowocować postępem w uzyskiwanych wynikach na dłuższych dystansach.
Nic na siłę, trzeba być cierpliwym. :taktak:
Fotman, to jest trochę za skomplikowane dla początkującego.

Niekiedy wystarczy: wyjść z domu trochę pobiegać i na koniec 40-70m posprintować do następnego drzewa. Odsapnąć parę minut i znowu spointować. I to 4-5 razy i do domu.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
embe pisze:
Ja będę zaszczycony, jak kolega Artman tez mi trochę poradzi. :taktak:
w sumie tak... po zastanowieniu stwierdzam, że dla takiego talentu wszystko poniżej Salazara to obelga dla kolegi Artmen'a - z CAŁYM szacunkiem dla interlokutorów :spoczko:
blitzer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jest progres, wreszcie, teraz pozostaje wyleczyć ból viewtopic.php?f=2&t=47127
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ