pomoc w trenigu na 400m
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, mam 18 lat i chodzę do technikum. Jak co roku są organizowane zawody lekkoatletyczne, w których wystartowałem rok temu ( byłem w pierwszej klasie) i zająłem 5 miejsce na wszystkie klasy. Niestety czasu nie pamiętam. Kolejne zawody o których myślę już od roku są za miesiąc i chciałbym z waszą pomocą się do nich lepiej przygotować. Chce tylko dobrze wypaść na zawodach a nie zacząć trenować na 400m, więc czy dobrym rozwiązaniem jest biegać 3 razy w tygodniu 5x400m ? czy ma być większa ilość powtórzeń? jaka ma być przerwa pomiędzy kolejnymi "rundą" ? Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie 

- Jelon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39.49 (chodem:)
- Kontakt:
zgłoś się do trenera i niech ci ułoży plan treningowy, robienie takich treningów z przypadku nie ma żadnego sensu
Keep walking...
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
To nie ma w ogóle sensu bo kolega nie chce trenować, tylko raz pobiec zawody i wygrać.Jelon pisze:zgłoś się do trenera i niech ci ułoży plan treningowy, robienie takich treningów z przypadku nie ma żadnego sensu
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Myślisz od roku, a na miesiąc przed chcesz rozpocząć przygotowania?marcin1997 pisze:Kolejne zawody o których myślę już od roku są za miesiąc i chciałbym z waszą pomocą się do nich lepiej przygotować. Chce tylko dobrze wypaść na zawodach a nie zacząć trenować na 400m, więc czy dobrym rozwiązaniem jest biegać 3 razy w tygodniu 5x400m ? czy ma być większa ilość powtórzeń? jaka ma być przerwa pomiędzy kolejnymi "rundą" ? Mam nadzieję, że ktoś mi podpowie
Tak to nie działa. Niestety.
A bieganie 3x w tygodniu tego samego treningu kompletnie nie ma sensu.
Obawiam się, że nie ma cudownej recepty na to, jak w miesiąc zrobić to, czego nie zrobiło się w rok.

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU