bieganie a siłownia

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bols pisze:
bebej pisze:
Sprinterzy robią 1 - 5 powtórzeń? Ale chyba wcześniej robią serie po 10, 12 przynajmniej żeby się rozgrzać, inaczej to by się źle kończyło :)
Nie jestem ekspertem jeśli chodzi o szczegóły treningu siłowego, ale znam podstawy - unikałbym jako sprinter robienia masy nawet w rozgrzewce. Sa inne sposoby, aby sie rozgrzeć - niekoniecznie trzeba od razu wejść na maszyny czy pod sztangę. Dlaczego tak przestrzegam przed robieniem masy?- to oczywiste nie da sie trenując na siłowni z duzymi ciezarami robić tylko siłę, zawsze jakis procent bedzie treningu na masę, wiec lepiej unikac treningu kulturystycznego jak ognia.
PKO
tomasz

Nieprzeczytany post

Wolny to i od człapania kilometrów możesz się zrobić. :hej:
bols
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jakoś mi się kłóci sprint z unikaniem za wszelką cenę łapania masy na siłowni. Sprinterzy wyglądają tak:

Obrazek

A ich trening to głównie siłownia i przerzucanie sztangi i innych ciężarów. Widziałem kiedyś filmik z treningiem Michaela Johnsona. Mają fajne ćwiczenia. I nie robił 1 - 5 powtórzeń, ale wręcz przeciwnie. Zaczynał delikatnie, robił 15. Potem zmniejszał, klasycznie jak trening siłowy. Z tym, że nie robił wyciskania i bicepsów :) Raczej martwy ciąg z zarzutem sztangi na klatkę, nogi na różne sposoby, mnóstwo brzuszków, ćwiczenia łączone. Ale to już chyba wątek na inny temat :)[/quote]
lhx

Nieprzeczytany post

bebej pisze:1 do 5 powtórzeń z tych samech wzgledów, aby nie przybierac zbytnio na masie:oczko:
To się w ogóle nie trzyma kupy.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

OlekB pisze:pon. bieg 6-8km ~5min/km
wt. bieg 5km ~4min/km
sr. odpoczynek
czw. siłownia (wielostawowe)
pt. bieg 12-16km ~5:30/km
sob. odpoczynek
nie. siłownia (split)
OlekB, mógłbyś bardziej szczegółowo opisać Twoje ćwiczenia na siłowni: Na jakie partie mięśni? Jakie przyrządy?, Ilość powtórzeń? Jak długie przerwy? Ogólny czas treningu? No i czy bierzesz jakieś carbo itp...przed? A ha - co to jest ten split i wielostawowe?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
zegarynka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mi trenerka powiedziała, że nie przeszkadza, że biegam, choć ja w sumie na samej siłowni spędzam mniej czasu, raczej na aerobiku, bo na mojej siłowni są z niego zajęcia. a poza tym w zimie niestety mniej się biega, więc warto utrzymać formę w inny sposób.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bebej pisze:
bols pisze:
bebej pisze:
Sprinterzy robią 1 - 5 powtórzeń? Ale chyba wcześniej robią serie po 10, 12 przynajmniej żeby się rozgrzać, inaczej to by się źle kończyło :)
Nie jestem ekspertem jeśli chodzi o szczegóły treningu siłowego, ale znam podstawy - unikałbym jako sprinter robienia masy nawet w rozgrzewce. Sa inne sposoby, aby sie rozgrzeć - niekoniecznie trzeba od razu wejść na maszyny czy pod sztangę. Dlaczego tak przestrzegam przed robieniem masy?- to oczywiste nie da sie trenując na siłowni z duzymi ciezarami robić tylko siłę, zawsze jakis procent bedzie treningu na masę, wiec lepiej unikac treningu kulturystycznego jak ognia.
w twoim toku rozumowania kolego BEBEJ jest jedna niescisłość w załozeniach to że ktoś robi 12 powtórzeń jakiegoś cięzaru to nie oznacza że buduje masę bo np. możę dzwigać 12 x 50 % cieżar max. w danym ćwiczeniu a to bedzie rogrzewka a nie metoda bodybuiling najbardziej klasyczna.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

/archeologia, ciach!/
Ostatnio zmieniony 02 lut 2015, 21:06 przez Bylon, łącznie zmieniany 1 raz.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Bylon pisze:Bebej, ja Cię bardzo przepraszam, ale...
Bebej to pisał 7 lat temu, od jakieś czasu już tu nie zagląda, a szkoda, bo był wartością dodaną na forum.
Krzysiek
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale mi wstyd, że się w archeologa bawię, choć sam archeologię forumową krytykuję. Usuwam już.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
radix1985
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52,02

Nieprzeczytany post

ja tam śmigam na siłkę 3 razy w tyg , biegam 4 razy w tyg i jest git :) zależy co kto lubi jaki ma cel :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ